RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tvang rekrutter til å spise barn

FINGERAVTRYKK: Lederen for Caballeros Templarios, Nazario Moreno, ble angivelig skutt og drept 9. mars i år. Det ble han angivelig også for fire år siden. Denne gangen ville politiet forsikre pressen om at rett mann var drept, og sammenlignet derfor nye og tidligere fingeravtrykk under pressekonferansen.
FINGERAVTRYKK: Lederen for Caballeros Templarios, Nazario Moreno, ble angivelig skutt og drept 9. mars i år. Det ble han angivelig også for fire år siden. Denne gangen ville politiet forsikre pressen om at rett mann var drept, og sammenlignet derfor nye og tidligere fingeravtrykk under pressekonferansen. Foto: Yuri Cortez (Afp)
Narkotikakartell knyttes til organsmugling og makabre innvielsesseremonier.

Meksikanske etterforskere hevder et beryktet narkotikakartell tvang rekrutter til å spise organene til kidnappede barn, deriblant hjerter.

Nazario Moreno var leder for Caballeros Templarios (tempelridderne) - en tilsynelatende religiøs kriminell organisasjon - inntil han ble skutt og drept av politiet tidligere denne måneden.

Han skal ha overvært de makabre seremoniene. Det er en offentlig tjenestemann i den meksikanske delstaten Michoacan som fremmer påstanden om kannibalisme.

Organer fra barn
Carlos Castellanos Becerra, som er ansvarlig for allmennsikkerheten i Michoacan, sier at pågrepne kartellmedlemmer innrømmet overfor etterforskere at rekrutter ble tvunget til å spise menneskeorganer. Hensikten skal ha vært å teste rekruttenes lojalitet.

Meksikanske etterforskere mener menneskeorganene hovedsakelig stammet fra barn. Becerra sier at politiet foreløpig ikke vet hvor mange barn som er kidnappet av menneskesmuglere. Men han sier at de etterforsker samtlige forsvinninger og kidnappinger i delstaten.

Siktet for organsmugling
Forrige uke pågrep meksikansk politi Manuel Plancarte Gaspar, som er nevøen til én av lederne i Caballeros Templarios. Han er siktet for organsmugling og bortføring og drap på barn. Gaspar kobles til et meksikansk nettverk som angivelig driver med organsmugling.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har anslått at ti prosent av de 100.000 organtransplantasjonene som gjøres hvert år, kan knyttes til illegal organsmugling.

«Den galeste»
Den avdøde lederen for Caballeros Templarios, Nazario Moreno, ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker 9. mars. Den fryktede kartellsjefen gikk også under tilnavnet «Den galeste». Han ble meldt skutt og drept av politiet for fire år siden. Da var han leder for narkotikakartellet «La Familia». Men han døde ikke. I realiteten endret han identitet og etablerte et nytt kartell - Caballeros Templarios.

Kilder: Associated Press, The Times, The Argentina Independent

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere