- Tvunget til abort før steining

Foto: Iran Human Rights

Kvinne (25) måtte angivelig ta abort i sjette måned. I Iran er det nemlig ikke lov å henrette gravide.

31.08.10 13:45

Maryam Ghorbanzadeh (25) ble dømt til steining for utroskap mot ektemannen på forsommeren. Familien til ektemannen hevder de har videobevis på utroskapen, men Ghorbanzadeh hevder dette opptaket stammer fra et nytt inngått ekteskap.

Men dette er blitt avvist av dommeren, som har opprettholdt utroskapsdommen.

Seks måneder på vei
25-åringen ble imidlertid gravid med sin nye ektemann.

- Da Maryam ble arrestert, så var hun allerede gravid. Da hun var seks måneder på vei i svangerskapet, ble hun tvunget til å begå abort siden det ikke er lov å henrette gravide i Iran, sier talsmann for Iran Human Rights, Mahmood Amiry-Moghaddam, til Nettavisen.

Les også: - 14 skal steines til døde for utroskap

Steiningsdommen er blitt omgjort til henrettelse. Og ifølge Amiry-Moghaddam mener 25-åringens advokat, Javid Kian, at kvinnen står i umiddelbar fare for å bli henrettet ved henging.

- Han tror at aborten ble tatt for å få fortgang i saken, sier Amiry-Moghaddam.

- Hun kan bli drept når som helst, sa advokat Javid Kian i et intervju med avisen Rooz i midten av august.

- 14 dømt til steining
I forrige uke frigjorde Iran human Rights en rapport hvor det fremgår at 14 mennesker sitter fengslet i iranske fengsler med steiningsdommer hengende over seg.

Steining som straffemetode fikk enorm oppmerksomhet i den vestlige verden etter at det ble kjent at tobarnsmor Sakineh Mohammadi Ashtiani var dømt til steining.

- Vi håper at dette presset er vedvarende. Dersom det internasjonale presset skulle gi seg, så er det mange av disse som står i umiddelbar fare, sier Amiry-Moghaddam.

Advokat Kian representerer også tobarnsmoren Sakineh Mohammadi Ashtiani, etter at hennes tidligere advokat Mohammad Mostafai søkte tilflukt i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag