*Nettavisen* Nyheter.

- Twitter bøyer seg for Indias regjering

New Delhi (NTB-AFP): Twitter har gått med på å fjerne seks falske kontoer som gir seg ut for å tilhøre statsminister Manmohan Singh, ifølge hans talsmann.

Den indiske regjeringen ba mikrobloggingstjenesten om å fjerne brukerne og begrunnet det med at de fremstilte statsministeren på en dårlig måte og økte risikoen for etniske og religiøse spenninger.

- Representanter for Twitter har sagt at de går gjennom vår forespørsel om å fjerne de seks falske kontoene og at de akter å samarbeide, sier Pankaj Pachauri til nyhetsbyrået AFP.

- Disse kontoene har ofte innslag av ondsinnede, etiske eller religiøse meninger som kan bli misforstått av Twitter-brukere som tror de kommer fra statsministeren selv, tilføyer talsmannen.

Twitter var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar torsdag. Statsminister Singhs offisielle konto, @PMOIndia, ble åpnet i januar i år og har 176.000 følgere.

Begjæringen om å blokkere de seks falske kontoene er et ledd i den indiske regjeringens forsøk på å gripe inn på internett for å hindre at indere fra de nordøstlige delene av landet flykter fra sørlige byer som Bangalore. Flere titalls tusen mennesker flyktet forrige uke tilbake til det nordøstlige India etter at internett-innlegg, tekstmeldinger og manipulerte videoklipp spredte rykter om at de ville bli angrepet av muslimer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.