RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tyder på indre brytninger

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Opposisjonen ikke overbevist av trontalen.

Trontalen under åpningen av Stortinget fredag, etterlot ikek uventet lite jubel blant de andre partiene. Både Høyre og Fremskrittspartiet etterlyser mer handlingsvilje og forpliktelser.

- Den tyder på indre brytninger i regjeringen, sier Siv Jensen (FrP).

Les også: Kongen åpnet Stortinget

- Den nye Soria Moria-erklæringen var uforpliktende. Det følges opp i denne trontalen. Her var det ingen nyheter av betydning, sier Jensen.

- Ingen nytenkning
Høyres Erna Solberg er derimot mer opptatt av det som ikek ble nevnt i trontalen.

- Trontalen viser en regjering blottet for nytenkning. Mange viktige saker er ikke engang nevnt, for eksempel kunnskap og EU, sier Solberg.

I tillegg mener hun regjeringen svikter på flere områder, blant annet innenfor helse og samferdsel, når den ikke vil samarbeide mer med private aktører.

- Samarbeid med private der det vil gi raskere resultater og øke mangfoldet i tilbudet mangler. Det er ingen ideer og initiativer til hvordan offentlig sektor skal fornyes og forbedres.

Samarbeid
Jensen sier hun er glad for at flertallsregjeringen igjen inviterer Stortinget til samarbeid, men sier håper det er mer enn ord denne gangen.

- Jeg vil minne statsminister Jens Stoltenberg på at han har invitert til samarbeid med Nasjonalforsamlingen tidligere, men hans regjering har i praksis utvist en flertallsarroganse vi tidligere ikke har sett maken til, sier Jensen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere