*Nettavisen* Nyheter.

- Tyvene gikk målrettet mot pingvinene

TRENGER MAT OG VARME: De tre pingvinkyllingene trenger mat og varme for ikke å dø. Bare foreldrene kan fõre de små kyllingene. Foto: Atlanterhavsparken (NTB scanpix)

Politiet fortsetter jakten på pingvinene.

18.05.15 15:04

Egget og de tre pingvinkyllingene er fortsatt borte etter at sju personer tok seg inn i Atlanterhavsparken i Ålesund natt til torsdag.

Politiet fokuserer etterforskningen på 200 - 300 russ som var i området da det skjedde.

Les: Russen beklager pingvin-tyveri

- Det er ennå en ørliten sjanse for å finne dem i live, men den sjansen svinner nå utover dagen, sier daglig leder Tor Erik Standal ved Atlanterhavsparken til Nettavisen fredag formiddag.

Strandal forteller at overvåkingsvideoen viser at to personer var inne i parken klokken 01.18 natt til torsdag.

- Disse to personene gikk litt rundt og tittet. De hadde lommelykt og tok bilder, forteller Standal.

- Gikk målrettet mot pingvinene
Ti minutter etter at de to personene forlot området, kom sju personer inn i Atlanterhavsparken.

- De gikk målrettet mot pingvinene. Der er oppe i rugekassene og forsvinner deretter fra området, forteller Strandal.

Strandal forteller at man ikke ut fra bildene kan se at dette er russ. Han sier at det er voksne mennesker av begge kjønn.

- Det er for dårlig kvalitet på bildene til å se noe tydelig, sier han.

Vurderer å frigi overvåkingsbilder
- Vi har fått beskjed av politiet om ikke å gi ut overvåkingsbildene, men vi er i dialog med politiet om dette. Det kan bli gjort i løpet av dagen, sier han.

Torsdag kveld skrev VG at sunnmørspolitet bekreftet at russen sto bak tyveriet. Dette har politiet siden avvist, og VG endret sin artikkel.

- Vi har avhørt en del vitner men ikke fått noe tilståelse på at noen har stjålet pingvin. Det har kommet fram en del navn, og vi vil fortsette med å avhøre dem, sier politiførstebetjent Rita Thoresen til Nettavisen fredag morgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

ATLANTERHAVSPARKEN: Parken ligger på øya Hessa like utenfor Ålesund. Her ser du anlegget  med Ålesund liggende i bakgrunnen. Foto: Harald M. Valderhaug (Atlanterhavsparken)

200 - 300 russ var samlet på parkeringsplassen Tueneset, som ligger en kilometer fra Atlanterhavsparken.

- Vi går gjennom overvåkingskamera i Atlanterhavsparken. Vi har også fått noen videoer som russ selv har tatt opp ved Tueneset, sier Thoresen.

Stort engasjement
– Personlig har jeg ikke kjennskap til at noen var inne i området til Atlanterhavsparken. Russepresidentene samarbeider nå med politiet for å finne ut av dette. Det jeg kan si er at vi har forsøkt å forebygge så godt vi kan, sier Standal Sørnes til Sunnmørsposten.

Klikk på bildet for å forstørre.

HOVEDAKVARIET: En av hovedattraksjonene i Atlanterhavsparken, er et stort akvarie med fisketyper som du finner utenfor norskekysten. Foto: (Atlanterhavsparken)

Flere russ var med i leteaksjonen som pågikk i natt. De savnede kyllingene har skapt stort engasjement i Ålesund-område. Mange har vært med å lete. Standal forteller at letingen har foregått på ulike steder der det har blitt sagt at kyllingene kan ha blitt sluppet løs.

- Dette har vært en hodeløs handling av enkeltindivider. Det som varmer, er engasjementet fra folk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.