RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uakseptabelt å presse Ukraina økonomisk

Kiev (NTB-AFP-Reuters): Å legge økonomisk press på Ukraina er helt uakseptabelt, mener Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle.

Utenriksministrene i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) var torsdag samlet i Ukrainas hovedstad Kiev. Der har det vært store demonstrasjoner de siste dagene, etter at landets president Viktor Janukovitsj vendte tommelen ned for en samarbeidsavtale med EU.

- Truslene og det økonomiske presset vi har sett det siste året, er helt uakseptabelt, sier Westerwelle i det som blir tolket som en klar kritikk av Russland.

- Ukrainas befolkning ønsker selv å bestemme over sin egen fremtid, sier han, og slår fast at politiets hardhendte behandling av demonstranter i landet bekymrer ham.

Den ukrainske statsministeren Mykola Azarov avlyste et planlagt møte med Westerwelle sent onsdag kveld etter at den tyske ministeren hadde møtt opposisjonslederen Vitalij Klitsjko.

På OSSE-møtet uttalte Azarov at selv om han kan forstå at noen ukrainere er misfornøyde med regjeringen, vil han ikke gå av. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere