RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uaktuelt å benåde Snowden

Washington (NTB-AFP): En benådning av Edward Snowden etter lekkasjene er uaktuelt, mener ledende kongresspolitikere i Washington. - Snowden kunne bare ha ringt, sier en senator i etterretningskomiteen.

Uttalelsene fra lederne i etterretningskomiteene i Senatet og Representantenes hus faller få dager etter at en tysk parlamentariker som har besøkt den spionsiktede amerikanske varsleren, sa Snowden var klar til vitne for Kongressen for å kaste lys over «mulige alvorlige lovbrudd».

Dokumenter den tidligere NSA-ansatte amerikaneren har lekket, har blant annet avslørt at USA har avlyttet 35 statsledere. En av dem var den tyske statsministeren Angela Merkel.

Senator Dianne Feinstein sier Snowden har forspilt sin sjanse til legge sine avsløringer fram for Kongressen.

- Han hadde muligheten, hvis det var en varsler han var, til å plukke opp telefonen og ringe etterretningskomiteene i Representantenes hus og Senatet, og si «Hør her, jeg har noe informasjon dere burde se», sier Feinstein, som mener komiteene da ville møtt Snowden og sett på materialet hans.

- Det skjedde ikke, og nå har han gjort landet vårt en stor bjørnetjeneste. Svaret på det er at benådning er uaktuelt, sier demokraten Feinstein. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere