RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uansett blir det bråk

Sist oppdatert:
Ementors styreformann Åge Korsvold har et nesten umulig ledelsesvalg foran seg. Uansett hvem han velger blir det bråk, mener analytikere iMarkedet har snakket med
iMarkedet har snakket med tre analytikere som følger det pågående ledelsesbråket i Ementor fra sidelinjen. Analytikerne ønsker å kommentere situasjonen anonymt.

En av dem sier at Åge Korsvold nærmest har en umulig jobb når han nå skal hyre ny toppsjef. Mye av bakgrunnen for dette er at Arne A. Jensen aldri pekte ut en kronprins så lenge han jobbet i Ementor-systemet.

- Uansett utfall blir det bråk, sier analytikeren til iMarkedet.

- Sønsteby må bli sjef for å fortsette

Analytikeren tror at Steinar Sønsteby vil trekke seg hvis han ikke får toppjobben. Dette vil være uheldig på kortsikt, tror analytikeren. Han tror også at det vil få konsekvenser for Ole Morten Settevik hvis Sønsteby får toppjobben.

En annen analytiker iMarkedet har snakket med mener at Sønsteby er den mest opplagte kandidaten til toppjobben i Ementor. Han mener at det er vanskelig å si om Jensen har gjort en god jobb som toppsjef i IT-selskapet.

- Visste Jensen fikk sparken

iMarkedet skrev onsdag at Arne A. Jensen ble sparket fra sin stilling. Dette synes en tredje analytiker iMarkedet har snakket med er gammelt nytt.

- Jeg synes at det har kommet frem lite nytt. Det at Arne A. Jensen ble sparket er noe vi har visst lenge. Det nye er kanskje at Ole Morten Settevik har lansert sitt kandidatur, sier han.

Analytikeren mener at Ementor-Norge-sjef Steinar Sønstebys kandidatur er todelt. Sønsteby var med på strategien med en heseblesende oppkjøpsstrategi, som førte til problemene i Ementor. Samtidig har han tatt æren for snuoperasjonen i Norge og Sverige, selv om det trolig er flere som har vært med på den.

- Kanskje trengs det nytt blod i Ementor, sier analytikeren.

Han mener det er vanskelig å måle om jobben til Ementor-sjef Arne A. Jensen har vært god.

- Det har jo vært dårlige tall hele tiden, men samtidig kom han inn i et selskap som ikke engang hadde normale rapporteringssystemer, sier analytikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere