RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ubaydullah er en feig leketerrorist

STØTTER IS: Den radikale islamisten Ubaydullah Hussain i Profetens Ummah får kritikk for sin støtte til IS.
STØTTER IS: Den radikale islamisten Ubaydullah Hussain i Profetens Ummah får kritikk for sin støtte til IS. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-politiker vil samle inn penger for å sende ham ut av landet.

- Ubaydullah Hussain er en feig leketerrorist som nyter godt av beskyttelsen til det samfunnet han ønsker å rive ned, tordner Frps stortingsrepresentant, Sivert Bjørnstad.

Bjørstad sier at han nå har fått nok av den radikale islamisten Ubaydullah Hussain, en av lederskikkelsene i Profetens Ummah. 

- Hussain nyter godt av ytringsfriheten og vårt åpne beskyttende samfunn som er bygd opp gjennom generasjoner. Dette er idealer han vil fjerne, og som han kynisk bruker til å spre frykt og reinspikka hat. Det mener jeg beviser at Hussain er feig, sier han til Nettavisen.

Les også: - Dette er ren propaganda

VIL HA HAM UT: Frp-representant Sivert Bjørnstad synes det er provoserende at Ubaydullah Hussain hyller en terrororganisasjon.

- Grensløst provoserende
Han reagerer særlig på en propagandavideo som Profetens Ummah nylig la ut på Youtube, der de kjører rundt i Oslos gater og hyller terrororganisasjonen IS.

Videoen ble omtalt på TV 2 i helgen.

- På nyhetene har vi sett de grusomme bildene fra Irak hvor Islamsk Stat henretter forsvarsløse kvinner og barn fordi de ikke tilhører en religion som de mener er best. At noen som har bodd i Norge i lang tid kan gå rundt og si at det er fantastisk bra, og si at systemet er bedre enn det norske, er grenseløst provoserende, sier Bjørnstad.

Frp-representanten mener storsamfunnet må stå sammen og være klare på at vi ikke tolererer den type tankegods Hussain og Profetens Ummah står for.

- Det er jo indirekte oppmuntring til massemord, sier han.

Les også: Kjent islamist tiltalt for oppfordring til drap

- Jeg betaler flybilletten
Bjørnstad sier han ikke forstår hvorfor Hussain fortsatt er i Norge.

- Jeg fatter ikke hvorfor han fortsatt er her. Det finnes andre steder i verden som er mindre liberalt og som er mindre demokratisk enn Norge. Hvis han mener det er så forferdelig bra, så skjønner jeg ikke hvorfor han er i Norge, sier han.

Og om det står på økonomien, sier han at han er villig til å samle inn penger til en flybillett.

- Jeg kan godt prøve å hjelpe til med å bidra med noen kroner. Det tror jeg store deler av den norske befolkningen er med på, sier han.

- Kan skape samme holdninger
Han er bekymret for at noen i en radikaliseringsfase vil se opp til Hussain.

- Det kan bidra til å skape de samme holdningene. Men jeg tror og håper at de fleste skjønner at dette er noe man må ta avstand fra, sier Bjørnstad.

Her er videoen Bjørnstad reagerer på:


Elden: - Han er norsk statsborger

Hussains forsvarer, advokat John Chr. Elden, påpeker at hans klient er norsk statsborger. 

- Han er født i Norge og er kun norsk statsborger, så det er ikke sikkert andre land uten videre vil gi ham innreisevisum. Og dersom han skulle finne på å reise for eksempel til Syria, vil jo Frp at han skal kunne straffes for det. Så det kan han ikke gjøre, sier Elden til Nettavisen.

Han mener Bjørnstad ikke er tjent med å tvinge andre land til å ta imot Hussain.

- Jeg tror Bjørnstad er bedre tjent med å ta argumentasjonen og bruke sin ytringsfrihet, enn å prøve å tvinge andre land til å ta imot Norges problemer, sier advokaten, og legger til:

- Det blir som å utvise AKP-ere til Kambodsja, Tjen Folket til Sovjetunionen og Frp-ere til Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere