RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sverre Viggen (Østlendingen)

- Ubegripelig at det gikk bra

Sist oppdatert:
– Vi var på veg hjem etter handling og ante fred og ingen fare da det plutselig smalt og alt stoppet.

Ole Nyland i Åsnes var på veg ned Johnsebakken like etter nedre del av Kaffegata på Flisa da han og to passasjerer i bilen møtte en kjempediger skålharv, skriver Østlendingen.

Den satt på en traktor, men det var harven som bokstavelig talt satte spor etter seg.

- Vi hadde kjempeflaks i uflaksen. Hadde vi tatt en annen bil enn denne kraftige firehjulstrekkeren, tør jeg ikke en gang tenke på hvordan det hadde endt, sier Nyland.

LES OGSÅ: Fikk traktorredskapen rett i fronten

Skrelte av tak
Nyland var på veg ned Johnsebakken og traktoren med den store harven på veg oppover.

I det som ble en venstresving for bilen og det motsatte for traktoren, svingte harven ut i vegen og traff bilen med bakre del.

Skålharven harvet opp panseret, knuste frontruta, skrelte av og klemte ned taket over førerplassen før den harvet videre og knekte en stolpe bak på sjåførsiden.

- Det er ubegripelig at det gikk så bra som det gjorde. Dette kunne endt virkelig stygt. De to som var med meg, var heldigvis helt uskadde, sier Nyland til Østlendingen.

Selv fikk han skader på venstre arm, et kutt i panna og noen smårift ellers. Bagateller i forhold til hvordan det kunne endt.

- Flaks
- Vi hadde rett og slett så mye flaks at det ikke er noen vits i å tippe Lotto i kveld eller til helga. Vi har brukt mye av flaksen med dette. Og jeg ofrer gjerne Lotto-flaks for flaks i en slik situasjon, sier Nyland.

Han ble kjørt til legesenter på Flisa for behandling og kunne reise hjem etter det.

- Det har vært smertefullt. Så nå har jeg vært på apotek etter mer smertestillende, sier Ole Nyland og priser seg lykkelig over utgangen på det hele.

At bilen er vrak, er også en bagatell i denne sammenhengen.

Bør ha følgebil
Nyland er ikke harm eller bitter på traktorføreren.

Men han har noen tanker om kjøring med stor og bred landbruksredskap på trafikkerte veger.

- Traktorføreren handlet raskt og greit etter smellen. Han varslet politiet og sto på, sier Nyland.

Når det gjelder kjøring med stor landbruksredskap etter veger, mener Nyland at det ikke vil være urimelig at man har med følgebil foran for å varsle at bred transport kommer.

- Det er såpass mye trafikk med slik redskap på fylkesveger og andre veger at en følgebil vil være en ekstra sikkerhet både for andre trafikanter og traktoren selv. Denne smellen gjør det spørsmålet enda mer aktuelt, sier Ove Nyland.

Hos lensmannen i Åsnes vil man ikke kommentere saken ennå.

Først skal man snakke med førerne av både traktor og bil og foreta en del andre undersøkelser før det eventuelt trekkes konklusjon.

Les flere saker i Østlendingen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere