- Ufattelig trist

UVIRKELIG: Rektor Torill Skikstein ved Enger skole hadde sin tøffeste arbeidsdag noensinne i går. Fire av skolens sju klasser er direkte berørt av gassulykken på en hytte like ved Hokksund som tok livet av en gutt og hans mor.

UVIRKELIG: Rektor Torill Skikstein ved Enger skole hadde sin tøffeste arbeidsdag noensinne i går. Fire av skolens sju klasser er direkte berørt av gassulykken på en hytte like ved Hokksund som tok livet av en gutt og hans mor. Foto: Knut Bråthen (Bygdeposten)

Rektor Torill Skikstein ved Enger skole hadde i går sin tyngste arbeidsdag. Fire av skolens sju klasser er direkte berørt.

Oliver Wendelborg Løvik (7) er død, søsteren er hardt skadet, et søsken til de to går i en annen klasse ved Enger skole. I tillegg er faren deres lærer der. I skolegården henger flagget på halv stang. Det er stille i gangene, skriver Bygdeposten.

- Dette er så ufattelig trist og uvirkelig, sier Skikstein. Hun har arbeidet 40 år ved Enger, og hadde i går sin tyngste arbeidsdag. Hun minnes en glad gutt som ville fylt åtte år torsdag denne uken.

- Søndag skulle Oliver og tre kamerater feiret bursdagen hans, legger hun til.

Markering

Allerede søndag kveld var lærerne samlet på skolen og de ringte rundt til samtlige foreldre, slik at man skulle være forberedt på at dagen i går ville bli annerledes.

- Vi fikk snakket med alle og det ble gjort en meget stor dugnad fra mange, sier rektoren.

I går var det samling i hver klasse. I klassen til sjuåring var det satt opp et bilde på pulten. Ved siden av brant det et lys. Også i klassen til hans to år eldre søster var det tent lys. Hun ligger hardt skadet på Ullevål universitetssykehus.

- Mange foreldre var med barna sine på skolen for å skape ekstra trygghet, sier Skikstein.

Ut og inn av sorgen

Ungene går ut og inn av sorgen. De kan være midt oppe i den i det ene øyeblikket, og i det neste så kan leken bli så altoppslukende at latteren sitter løst.

- Det har vært godt de gangene i dag da jeg har hørt noen unger le i skolegården. Det er jo det som er normalt, sier rektoren.

Tøff tid

I går var det lite fokus på selve skolearbeidet og det vil gå litt tid før hverdagen igjen normaliserer seg.

- Vi er en liten skole som er rammet ekstremt hardt av det her, sier Skikstein.

To personer omkom lørdag natt i en gasseksplosjon i en hytte i Hokksund. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)


En gutt er død, en søster er hardt skadet og de har en kollega som er meget hardt rammet.

- Det er klart at dette er noe som kommer til å prege oss i lang, lang tid. Samtidig er det viktig at vi også tar hverdagen tilbake. Når det vil skje blir sikkert litt gradvis fra klasse til klasse, sier rektoren.

Planer

Skolen har egne beredskapsplaner i tilfelle alvorlige hendelser. Denne gang måtte de improvisere.

- I planen vår var det egentlig lagt opp til en felles samling for alle. Men når omfanget ble så stort, fant vi ut at det var best å ha klassevise markeringer. Det tror jeg var en riktig vurdering, sier rektoren.

Les flere saker i Bygdeposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.