RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uforståelig stor rabatt i DNO

Sist oppdatert:
Handelsbankens oljeanalytiker Lars Marius Furu mener at det er en stor rabatt i DNO-aksjen basert på hva selskapet får etter salget til Lundin
Les også: DNO-tall preget av engangskostnader(Ny)

Det går frem av en intern oppdatering Furu har sendt ut etter dagens resultatfremleggelse fra DNO. Handelsbanken har ikke analysedekning av aksjen, men oppfordrer meglerhusets kunder til å gjøre seg sin egne beregninger basert på verdiene som nå ligger i oljeselskapet.

Furu kalkulerte i forbindelse med salget sist uke, en verdijustert egenkapital på 34-35 kroner pr. aksje i DNO, og kalkulasjonen har ikke blitt mindre etter dagens resultatfremleggelse.

DNO oppga i dag at deres kontantsposisjon vil være på 1,2 milliarder kroner, eller 22 kroner pr. aksje i slutten av mars dersom salget til Lundin Petroleum gjennomføres. Det er etter fradrag for rentebærende gjeld, og ikke inkludert kontantstrøm frem til sluttføring.

Furu skriver videre at verdien på de gjenværende lisensene i Jemen og på Glitne, med reserver på 15 millioner fat, bør ligge omkring 1 milliard kroner, eller 18 kroner pr. aksje.

- En total verdi av egenkapitalen på 40 kroner, pluss potensiell verdiskapning fra ny prosjekter, burde dermed være på plass. Basert på dette kan jeg ikke se hvordan ledelses-/styringsrabatten bør være så stor som 35 prosent, skriver Furu, som understreker at Handelsbanken ikke har analysedekning av aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere