*Nettavisen* Nyheter.

- Uheldig av Dorthe

I et brev til Medietilsynet medgir TV 2 at Dorthe Skappel kom med uheldige uttalelser om klesavtalen hun har med Munthe plus Simonsen.

07.07.05 11:44

(SIDE2): Etter at VG skrev at Dorthe Skappel har et hemmelig samarbeid med Munthe Plus Simonsen, reagerte Medietilsynet.

Skappel hadde i tillegg uttalt seg om avtalen i Absolutt Underholdning og dette er i strid med regelen om tekstreklame. Derfor krevde Medietilsynet en redegjørelse fra TV 2.

- Ingen betingelser
I brevet skriver TV 2s advokat Jan Holland at låneavtalen mellom Dorthe Skappel og det danske motehuset kom i stand etter henvendelse fra redaksjonen i God Kveld Norge.

Ifølge Kampanje presiserer han videre at det ikke foreligger noen skriftlig avtale og at det ikke er knyttet noen betingelser til lånet av klær i form av løfter om kreditering eller annen omtale av det danske motehuset. TV 2 mener derfor at avtalen i seg selv ikke er i strid med forbudet mot skjult reklame.

- Ikke klar over avtalen
Men TV 2 beklager Skappels uttalelser i Absolutt Underholdning:

- Det er imidlertid uheldig at Dorthe Skappel uttaler seg om klær fra Munthe plus Simonsen i et programinnslag på TV 2 så lenge det foreligger en kobling mellom TV 2, God Kveld Norge, Dorthe Skappel og Munthe plus Simonsen. Hadde den aktuelle redaksjon vært klar over låneavtalen, ville Skappel ikke blitt brukt som intervjuobjekt i den aktuelle saken.

Reportasjen handlet om motehuset Munthe plus Simonsen og Skappel ble intervjuet som eksempel på en norsk kvinne som bruker klærne.

TV 2 vil behandle saken internt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag