- Uhyre spennende

Foto: TV 2

- Et uhyre spennende felt. Det sier nyutnevnt forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (55).

17.10.05 15:29

Strøm-Erichsen blir den eneste statsråden fra Hordaland. I tillegg får vi en statssekretær, SVer Åge Rosnes fra Askøy. Den 51 år gamle rektoren er utnevnt til statssekretær for kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV).

- Uhyre spennende
- Allsidig politisk erfaring er nok det viktigste jeg tar med meg inn i embetet som forsvarsminister. Ellers er det vel det å si at det er et uhyre spennede felt, sier en hastig Anne Grete Støm-Erichsen til ibergen.no like etter at påtroppende statsminister Jens Stoltenber har gjort det offisielt det de fleste hadde spekulert seg fram til.

Hun blir den neste forsvarsministeren.

- Du har en sønn i Forsvaret?

- Ja, han var i Telemarksbataljonen og i den første kontingenten som var i Kosovo. Nå er han i Kystjegerkommandoen,.(en kampenhet i Sjøforsvaret. red.anm)

- Apropos Haakonsvern. Dette er vel gode nyheter for dem. Det har jo vært snakk om å bygge en tørrdokk til 230 millioner kroner der ute som den sittende, snart tidligere regjeringen, karakteriserer som uaktuelt og uforsvarlig, men som du har gått varmt inn for.

- Nå må jeg først få lov å sette meg inn i budsjetter og rammer før jeg uttaler meg om hva som skal komme eller ikke komme, sier Bergen og Hordalands eneste medlem i regjeringen.

Anne-Grete Strøm-Erichsen er sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet. Hun har tidligere vært ordfører og byrådsleder i Bergen, og leder av Hordaland Arbeiderparti. Hun er utdannet dataingeniør.

- Forsvarssjefen ser frem til å samarbeide med den nye statsråden når hun er på plass i Forsvarsdepartementet, sier en talsmann for forsvarssjef Sverre Diesen til ibergen.no. Utover det ønsker ikke Forsvarsstaben å kommentere utnevnelsen.

Med seg som statssekretær i Forsvarsdepartementet, får Strøm-Erichsen Espen Barth Eide (41).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.