RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ukraina vil ikke gripe inn militært på Krim

VIL IKKE GRIPE INN: Ukraina vil ikke gripe inn militært på Krim-halvøya. På bildet sees soldater av ukjent nasjonalitet ombord det ukrainske marineskipet Slavutich ved havn i Sevastopol den 11. mars.
VIL IKKE GRIPE INN: Ukraina vil ikke gripe inn militært på Krim-halvøya. På bildet sees soldater av ukjent nasjonalitet ombord det ukrainske marineskipet Slavutich ved havn i Sevastopol den 11. mars. Foto: Filippo Monteforte (Afp)
Sist oppdatert:
Ukraina vil ikke gripe inn militært for å hindre at Krim løsriver seg, sier landets fungerende president.

– Vi kan ikke starte en militæroperasjon på Krim. Det ville blottlegge vår østlige grense og Ukraina vil ikke være beskyttet, sier Oleksandr Turtsjynov ifølge NTB.

Han sier samtidig at utfallet av den planlagte folkeavstemningen om Krims fremtid søndag, vil bli avgjort av Russland:

– Det de kaller en folkeavstemning vil ikke finne sted på Krim, men i kontorene i Kreml.

I et intervju med nyhetsbyrået AFP sier presidenten også at Russlands ledere nekter å gå i dialog om krisen i Ukraina.

– De avviser all dialog på regjerings- og utenriksdepartement-nivå, sier Turtsjynov.

Folkeavstemningen om innlemmelse av Krim-halvøya i Russland er ulovlig, ifølge Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

OSSE-formannen Didier Burkhalter uttalte tirsdag at den planlagte avstemningen er i strid med Ukrainas grunnlov. Han vil derfor ikke takke ja til tilbudet om å sende observatører til Krim under avstemningen.

Den ukrainske regjeringen i Kiev har truet med å oppløse regionforsamlingen på Krim hvis ikke folkeavstemningen avlyses. Regionforsamlingen vedtok på sin side en erklæring om løsrivelse fra Ukraina tirsdag.

Myndighetene i Russland mener erklæringen er «fullstendig lovlig» og sier de vil respektere resultatet av folkeavstemningen som skal holdes søndag. (NTB)

Følg utviklingen i Ukraina direkte her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere