*Nettavisen* Nyheter.

- Ulovlig drift ved Ulriksbanen

Foto: Kjetil H. Dale (TV 2)

Ulriksbanen fikk i fjor høst inndratt driftstillatelsen i en drøy måned, men brukte likevel taubanen. Nå har de frist til 1. februar med å rydde opp.

Ifølge BA mistet Ulriksbanen driftstillatelsen fra 11. oktober til 18. november i fjor. Årsaken var at stedfortreder for driftsleder ikke kunne dokumentere tilstrekkelig kompetanse for drift av taubane, ifølge Veritas.

Veritas anser det som utenkelig at banen var i drift likevel, men Lars Hauge i Telenor bekrefter overfor avisen at de brukte banen opp til Ulriken hver dag fra 15. til 18. oktober.

- Så langt jeg har brakt i erfaring, har vi ikke vært kjent med at tillatelse ikke forelå. Vi har brukt banen med tiltro til at alt har vært i orden. Vår umiddelbare reaksjon er at dette ikke er bra, og at det ikke skal være slik, sier Hauge til BA.

Stedfortreder Olav Skjeldal har nå fått frist til 1. februar med å ta eksamen og få Veritas-godkjente papirer på at han kan drifte taubanen. Blir ikke dette gjort, er konklusjonen enkel, ifølge Veritas.

– Da vil de miste driftstillatelsen. Det er akkurat som å miste lappen. Nå har de midlertidig tillatelse til å kjøre, men hvis tilstrekkelig kompetanse ikke er dokumentert innen fristen, tar vi tillatelsen tilbake, sier Per Wiggo Richardsen i Veritas til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.