*Nettavisen* Nyheter.

- Ulriksbanen snart på skinner igjen

Foto: MMS-foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

- Ulriksbanen vil være på skinner igjen om kort tid, sier daglig leder Thorbjørn Sirseth.

Taubanetilsynet inndro fredag driftssertifikatet til Ulriksbanen etter en uanmeldt kontroll. Da banen fortsatte å gå gjennom hele helgen, sendte tilsynet i går politiet for å få stoppet banen. Samtidig inndro de driftsleder Thorbjørn Sirseths sertifikat.

Også i januar fikk Sirseth inndratt sertifikatet, den gangen for tre måneder, og Taubanetilsynet har derfor gitt beskjed om at inndragelsen denne gangen er permanent. Det betyr at Ulriksbanen må ha på plass ny driftsleder før de kan starte opp igjen.

Sirseth sier til Bergens Tidende at han ikke har gjort noe galt, og at han vil anke beslutningen om å frata ham «lappen» for alltid. Han lover dessuten at taubanen vil være i gang igjen i løpet av et par dager, og forsikrer bergenserne om at kan ha full tillit til Ulriksbanen fortsatt.

- Når de får se hvilke gode folk vi nå får inn, har bergenserne og andre ingen grunn til å miste tilliten. Men det er så visst ingen grunn til å ha tillit til dem som har kjørt baneni grøften og satt økonomien over styr i mitt fravær, sier Sirseth til BT.

Han sier videre at de i løpet av tirsdagen vil presentere en ny teknisk driftsleder, og at Ulriksbanen vil være i gang igjen i løpet av et par dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.