*Nettavisen* Nyheter.

- Ulveungene har akkurat åpnet øynene

Foto: (Dyreparken)

Dyreparkens siste tilskudd. Se flere bilder nederst i saken.

07.06.13 11:10

Veterinær og dyrepassere kunne i dag slå fast at dyreparkens alfapar i ulveflokken hadde fått valper.

Idag ble det lodne og foreløpig navnløse søskenparet id-merket, veid, samtidig som man sjekket generell helsetilstand og hva slags kjønn de er.

To uker gamle
Veterinær og leder for dyreavdelingen i Dyreparken, Rolf-Arne Ølberg, sier til Nettavisen at ungene er i overkant av to uker gamle. Han tror de de vil blir populære blant parkens gjester, men er spent på hvordan de passer inn i gruppen.

- En ulvflokk er jo veldig dynamisk. Det er mor og far som bestemmer og et strengt hierarki i flokken. Det første året er veldig trygt og godt for dem, for da har de mors beskyttende hånd over seg. Senere må de posisjonere seg mer blant sine søsken, sier Ølberg.

Åtte medlemmer
Veterinæren opplyser at det nå er totalt åtte ulver i flokken. De to små er en hann og en hunn og veier henholdsvis 2,02 og 2, 36 kilo.

- Valpene har akkurat åpnet øynene. De er foreløpig så små nå at de ikke blir skremt når vi kommer inn og håndterer dem. Derfor er det er et veldig fint tidspunkt for oss å kunne få satt inn en microchip og få sjekket at de ikke har noe misdannelser og at den generelle tilstanden er bra, forteller Ølberg.

Se bildespesial av ulveungene under:

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag