- Umenneskelig å fly økonomiklasse

Foto: - (FrPMedia)

Stortingsrepresentant Karin Woldseth (Frp) vil ha det mer behagelig på tjenestereise.

01.05.10 17:23

Woldseth (Frp) skriver i et brev til Stortinget at hun synes det blir for mye å skulle dele flykabin med «krabbende skoleunger» og «hylende spedbarn».

Ifølge VG er brevet skrevet etter at stortingsrepresentanten fra Hordaland, og medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen, hadde hatt en lang tur hjem fra Strasbourg. Uvær gjorde at turen hjem til Norge tok 23 timer.

«At vi da ikke skal kjøpe mat om bord og ikke får muligheten til å slappe av, og sitter sammen med hylende spedbarn er rett og slett umenneskelig,» skriver Woldseth i brevet.

Til avisen vedgår hun at uttrykket «umenneskelig» var å ta litt hardt i. Hun sier brevet kom som en reaksjon på den lange hjemreisen og at hun synes det er helt greit å fly økonomiklasse til Paris og ta toget videre til Strasbourg.

Woldseth sier også at hun snakker for hele delegasjonen til Europarådet, men Sp-politiker Geir Pollestad reagerer på brevet til Stortingets administrasjon.

- En sånn nedlatende omtale av medpassasjerer er ikke en stortingsrepresentant verdig. Det er ikke mye en skal gjøre før Frp er ute og kritiserer det. Når de ikke engang kan sitte på et fly med folk flest, viser det at det er for stor avstand mellom liv og lære i partiet, sier Pollestad til VG.

Frp-politikeren får «businesstøtte» av delegasjonsmedlemmene Ingjerd Schou (H) og Lise Christoffersen (Ap).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Frp,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag