RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Umulig å ignorere poker

Sist oppdatert:
Farmen-vinner Snorre Rotbæk er høyt oppe etter helgens gigantiske pokercruise.

Se TV 2 Nettavisens nye pokerseksjon!

OSLOFJORDEN (TV 2 Nettavisen): Snorre Rotbæk, av mange kjent som Farmen-Snorre og av andre kanskje best kjent som norgesmester i poker, var selvfølgelig på plass da Betsson i samarbeid med Stena Line og Eventcompagniet arrangerte et pokercruise for 800 mennesker.

- Dette er et veldig godt tiltak, for det skjer veldig lite for norske pokerspillere. Det fins veldig mange som spiller poker i Norge, men de må gjøre det på Internett og i skjulte pokerklubber, sier Rotbæk til TV 2 Nettavisen.

- Kommet for å bli
Han var ikke den eneste kjendisen om bord. Idar Vollvik deltok i highroller-turneringen, mens Jan Simonsen og Tore Torell var blant deltagerne i en såkalt kjendisturnering.

I tillegg var nesten hele norgeseliten i poker på plass, sammen med tidligere verdensmester Dan Harrington. De fleste som var med på turen til Frederikshavn, var imidlertid mest opptatt av hovedturneringen.

737 spillere konkurrerte om en førstepremie på 640.000 kroner. Turneringen endte med at finalistene Åge Spets (31) og Arild Rotmo (27) delte 800.000 kroner likt seg imellom og spilte om de siste 100.000.

Den enorme interessen for pokercruiset er ikke overraskende.

- Poker er kommet for å bli, og for å bli mye, mye mer populært i Norge enn det er nå. Poker er blitt tv-underholdning, og det gjør at absolutt alle i Norge kommer til å få et forhold til poker etter hvert, tror Rotbæk.

- Det går ikke an å stoppe poker nå. Jeg skjønner at det har kommet brått på det som styrer og steller i dette landet, men det nytter ikke å bare lokke ørene, legger han til.

Ros fra europamesteren
Markedssjef Hans-Martin Nakkim i Betsson tror det kan bli aktuelt med flere slike cruise i framtiden.

- Ja, det håper jeg. Enten i en lignende skala eller i en revidert utgave. Vi skal gjennomgå dette cruiset på onsdag sammen med Stena Line og Eventcompagniet, sier Nakkim til TV 2 Nettavisen.

Arrangørene jobbet bokstavelig talt døgnet rundt for at alle turneringene og sidespillene skulle gå smertefritt for seg, og bortsett fra noen forsinkelser var det lite å klage på for deltagerne.

- All ære til Betsson. De har arrangert et kjempearrangement. Det som kanskje er mest imponerende, er at de klarte å holde ro på 800 mennesker. Det var vel bare en eller to personer som havnet i fyllearresten, sier Sverre Krogh Sundbø, regjerende europamester og nummer to i highroller-turneringen bak lagkamerat Frode Fagerli.

Krogh Sundbø blir gjerne med på flere slike cruise.

- Ja, Jeg har hatt det kjempegøy. Jeg skulle bare ønske at jeg hadde fått sjansen til snakke litt med alle de andre pokerspillerne som har vært her også, for det ble mye spilling, lite søvn og ingen alkohol. Det satser jeg på at jeg kan gjøre noe med neste gang, hvis jeg bare ryker ut litt tidligere, smiler 24-åringen.

Bergen - Newcastle
Allerede 18. mai seiler det neste pokercruiset ut fra en norsk havn, forteller Snorre Rotbæk.

- Siden det er så mange hull i lovverket, og siden det er lov til å holde turneringer i internasjonalt farvann, så kommer vi til å få se mer og mer av dette framover. Jeg har selv arrangert pokercruise i ti år, fra Bergen til Newcastle og tilbake, og har det neste cruiset nå fra 18. mai, forteller den tidligere norgesmesteren.

Turneringen på dette cruiset koster det 3.000 kroner å være med på. Til gjengjeld er blindestrukturen lenger og tilfeldighetene rundt pokerfilten færre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere