RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Umulig å si opp folk

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tidligere SV-politiker mener det nærmest er umulig å bli kvitt dårlige eller konfliktskapende arbeidstakere.

Tidligere SV-politiker Olav Gunnar Ballo har i dag flyttet hjem til Alta og driver her en fastlegepraksis. Nå mener han at arbeidstakerne i Norge er overbeskyttet og at det er umulig å bli kvitt dårlige arbeidstakere, skriver Dagens Næringslivs søndagsutgave.

- Det er et munnhell at vi hele tiden må styrke arbeidstakeres rettigheter. Jeg mener det har gått for langt. Det har blitt umulig å si opp folk. Ingen snakker om arbeidsgivernes rettigheter. Det er nærmest et tabu, sier Ballo til avisen.

Konflikter
Da han i mai i fjor trakk seg fra jobben som direktør for Rettsmedisinsk institutt, hadde han bare hatt jobben i syv måneder. Her besto hverdagen av arbeidsmiljøkonflikter med ansatte, langtidssykemeldinger og varslingssaker.

Ut ifra denne erfaringen mener han at ansattes rettigheter er for ensidig tilrettelagt. Assisterende direktør Thor Håkstad ved divisjon for rettsmedisin og rusmiddelforskning på Folkehelseinstituttet innrømmer at det var utfordringer. Han tok over som direktør etter Ballo og mener Ballos utsagn om at det er umulig å si opp folk er vanskelig.

- Det er generelt sett veldig vanskelig, men det er mulig. Rent privat mener jeg at de ansattes rettigheter i staten er ganske omfattende. Det har gått veldig langt. De skal ha et ord med i alle prosesser, sier Håkstad blant annet til Dagens Næringsliv.

Byttet beite
Tidligere i høst byttet den tidligere profilerte SV-politikeren beite til Arbeiderpartiet.

Les også: SV-Ballo bytter parti.

Ballo la ikke skjul på at han i liten grad har jublet for den retningen SV har tatt både i fylkespolitikken og på sentralt hold.

- Kristin Halvorsen og hennes linje har jeg hatt sans for, men bak henne er det for mange svermere. Jeg er realpolitiker, ønsker å se resultater og leker ikke politikk slik mange sentrale SV-ere holder på med, sa Olav Gunnar Ballo til Altaposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere