RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

- Umulig å snakke med de døde

Sist oppdatert:
«Snåsamannen» tror ikke på at Märtha Louise kan kontakte de døde.

(SIDE2:) - Det er umulig å snakke med de døde. Jeg har heller aldri prøvd og skal aldri gjøre det heller, sier Joralf Gjerstad (84) til VG.

Gjerstad, også kalt «Snåsamannen», er kjent om synsk og som helbreder med «varme hender». Han understreker overfor avisen at han ikke kritiserer prinsesse Märtha Louise, men mener at hun umulig kan kommunisere med døde mennesker.

Ikke bare engler
Märtha Louise (38) sa nylig i et intervju med Stavanger Aftenblad at hun ikke bare har kontakt med engler og hester. Hun gir uttrykk for at hun også kan komme i kontakt med de døde.

- Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller, på samme måte som med englene. Også den kontakten kan vi opprette når som helst, når vi ønsker det, uttalte Märtha.

Dette skapte reaksjoner fordi hun denne uken skal holde englekurset sitt i Stavanger i Det Norske Misjonsselskaps (NMS) lokaler. Generalsekretær Kjetil Aano reagerte på Märthas utsagn, og sier at han ikke ville godtatt at hun prøvde å komme i kontakt med de døde i NMS' lokaler.

- Å kontakte de døde gjør man ikke, det er respektløst. Det er respektløst for de døde, sa Aano til Side2 i helgen.

Bakgrunn:
- Respektløst å kontakte de døde
- Kontakter ikke de døde

- Farlig
Gjerstad har hjulpet tusenvis av nordmenn med sine evner. Blant dem har det vært flere med psykiske problemer, og det er de han er spesielt bekymret for når det gjelder det å prøve å komme i kontakt med de døde.

- Jeg har møtt så mange som er veldig nervøse. De spekulerer mye om livet på jorden og kan da få ideer om at dødsriket er bedre enn selve livet. Derfor er det farlig å fantasere om at man kan kommunisere med de døde, følgene kan bli at man ønsker å dø, sier Gjerstad til VG.

Gi fra seg tittelen?
InFact har utført en undersøkelse på vegne av VG som viser at en av tre mener prinsesse Märtha Louise bør gi fra seg prinsessetittelen så lenge hun driver med kommersiell virksomhet.

30,7 prosent sier at hun bør gi fra seg tittelen, men 50, 6 mener da samtidig at det er greit at hun er prinsesse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere