RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Umusikalsk å gi kongens medalje til Linstad

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ervin Kohn har lite til overs for at Trond Ali Linstad tirsdag mottar Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund har lite til overs for at Trond Ali Linstad tirsdag mottar Kongens fortjenstmedalje i sølv.

– Dette er umusikalsk og forringer hederen til alle andre som har fått medaljen, sier Kohn til tidsskriftet Vepsen. Han viser til et innlegg på nettstedet Koranen.no, hvor Linstad langer ut mot jøder og jøders nettverk, innflytelse og «uhederlighet utad for å fremme en sak».

– Linstad spiller på den klassiske jødiske verdenssammensvergelsesmyten. Som om jøder er en entitet som jobber kollektivt for en ond plan. Det er en skandale at en person som kommer med slike utsagn får kongens fortjenstmedalje, sier seniorforsker Terje Emberland ved det norske Holocaustsenteret.

Linstad leder stiftelsen Urtehagen, som blant annet driver en videregående skole og flere barnehager. Stiftelsen drev tidligere landets eneste muslimske skole.

Oslos ordfører Fabian Stang (H) deler ut medaljen tirsdag når Urtehagen inviterer til forestillingen «Folk og røvere i Kardemomme by» på Nationaltheatret, skrev Vårt Land da tildelingen ble kjent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere