*Nettavisen* Nyheter.

- Under rustningen var hele kroppen malt rød

Foto: (Scanpix)

James Holmes måtte dusjes etter pågripelsen. Han er mistenkt for å ha skutt 70 mennesker, og drept 12, i kinosalen i Aurora.

24.07.12 08:40

Holmes ble mandag stilt for retten, iført rød fengselsdrakt og med håret farget oransje.

Bombene detonert
Etter den rundt ti minutter lange høringen avgjorde retten at han fremdeles holdes fengslet uten muligheter for kausjon. Han vil formelt tiltales mandag 30. juli.

Etter det har statsadvokatene to måneder på å avgjøre om de vil be om dødsstraff, skriver Daily News.

Tolv mennesker ble drept og ytterligere 58 skadd da en mann skjøt mot publikum i en kinosal i Aurora. James Holmes ble arrestert utenfor kinoen. 24-åringen studerte inntil nylig nevrologi ved universitetet i Colorado.

Hjemme hos Holmes ble det funnet bomber og beholdere med brannfarlig værske. Bombene skulle utløses ved hjelp av snubletråder. Disse er nå fjernet og detonert.

- Var malt rød
Under høringen satt Holmes stille og flere ganger sperret han opp øynene. Han beskrives flere steder som «følelsesløs» og «uberørt» av det som foregikk. Advokatene svarte for ham på alle spørsmål, inkludert om han forsto rettighetene han fikk opplest.

Holmes overvåkes nå 24 timer i døgnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avisen skriver at Holmes var dekket av maling da han ble pågrepet. Tasha Tailor, som skal ha en slektning i en nærliggende celle, fortalte at han ble brakt til fengselet iført en rustning.

- Under den var kroppen hans malt rød. De måtte dusje ham med en gang, sier hun. Hva fargen skulle symbolisere er ikke kjent.

Holmes skal gjentatte ganger ha sagt til politiet at han var «The Joker» fra Batman-filmene. Det var på premieren til den nyeste filmen massedrapet skjedde.

Kritisk for flere ofre
Amerikanske myndigheter har ikke sagt noe om mulig motiv for drapene og ifølge CNN har ikke Holmes samarbeidet med etterforskerne.

Søndag lå 17 av de skadde fremdeles på diverse sykehus i området. For åtte av dem var tilstanden kritisk.

Både ofre og pårørende var til stede i rettssalen mandag.

- Han ser demonisk ut. Det er noe galt med ham. Han satt der helt rolig, uten anger. Det er som om han ikke er menneskelig, sa David Sanchez, som mistet sin svigersønn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.