Gå til sidens hovedinnhold

- Undersøkte datters (9) underliv

Faren kalte det en gynekologisk undersøkelse, men datteren hevder det var overgrep.

Sammen med sin 23 år gamle bror, står 39-åringen tiltalt i Midhordland tingrett for seksuelle overgrep mot sin nå 13 år gamle datter. Jentas onkel har innrømmet to tilfeller av seksuelt misbruk av sin niese da hun var ni år, men faren benekter alle påstander.

Trykket mot underliv
Istedet forklarer han datterens fortellinger om overgrep med en undersøkelse han gjorde av underlivet hennes i fjor vinter.

- NN (datteren, red.anm) hadde flere ganger antydet at hun var blitt utsatt for noe. Jeg hadde mistanker om at dette kunne være seksuelt misbruk, blant annet fordi jeg hadde hørt rykter om overgrep fra morens nye samboer da hun var to år gammel. En dag fortalte hun meg at hun blødde i underlivet og hadde smerter. Jeg bestemte meg for å undersøke selv hva det var. Jeg bare trykket henne i underlivet for å sjekke om det gjorde vondt, fortalte 39-åringen under rettssaken onsdag.

- Vært med på det før
Men jentas framstilling av undersøkelsen var ganske annerledes. Under de to overgrepene onkelen utførte på henne, fortalte ni-åringen at hun «hadde vært med på dette før». Da onkelen senere spurte henne hva hun mente med det, fortalte hun om undersøkelsen til faren.

- Jeg begynte å gråte. Ikke nok med at jeg selv hadde utsatt henne for overgrep, men så hadde faren også gjort det, sa onkelen under sin forklaring for retten. Han har i ettertid slitt med skyldfølelse.

- Fantaserer
- Min datter har livlig fantasi og plukker opp mye fra samtaler mellom voksne. Jeg forstår ikke hvorfor hun har kommet med disse påstandene, sa faren i retten.

Jenta bodde delvis hos hver av foreldrene fram til hun var ti år gammel, da hun flyttet hjem til faren for godt. Like før flyttet 39-åringens kone ut. De angivelige overgrepene skal ha funnet sted mens hun bodde hos faren. Onkelens overgrep skjedde mens han bodde hos sin bror i sommerferiene. Han har også innrømmet å ha lastet ned 200 bilder og 197 filmer med barneporno.

Saken startet i Midhordland tingrett onsdag, og fortsetter ut uken. Brødrene risikerer minst to års fengsel, dersom de dømmes etter tiltalen. I tillegg vil det reises krav om oppreising på 100.000 kroner fra hver av dem.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene