Gå til sidens hovedinnhold

- Ung kvinne voldtatt på busstopp

Voldtekten skal ha skjedd på nyttårsaften.

Ei ung kvinne har anmeldt en mann for voldtekt på Storslett. Hun skal ha blitt overfalt midt i sentrum i ett-totida nyttårsnatta.

Politiførstebetjent Joakim Bakke bekrefter at lensmannskontoret for Kvænangen og Nordreisa har mottatt anmeldelse.

- Voldtekten skal ha skjedd i sentrum av Storslett natt til 1. januar. Vi har satt i gang etterforskning, sier Bakke til Nordlys.

Oppvarmet venterom
Politiet er svært sparsom med opplysninger. Joakim Bakke vil ikke si om kvinnen og mannen som er involvert i saken, kjenner hverandre. Han vil heller ikke si mer om hvor voldtekten skal ha skjedd, men forteller at politiet har vitner som de skal avhøre.

Nordlys har snakket med flere som sier at forholdet som er anmeldt, fant sted utenfor utestedet Bios. Vegg i vegg med Bios, bare atskilt av et smug, ligger Storslett terminal, et ubetjent venterom for busspassasjerer. Inngangen til det oppvarmede venterommet har ytterdør med datastyrt lås og skal være stengt om natta.

Men flere som Nordlys har snakket med, sier at ungdommer trikser med låsen slik at de kan komme seg inn til alle døgnets tider. Nordlys får opplyst at kvinnen hadde vært utenfor Bios og at hun ble voldtatt eller forsøkt voldtatt inne på Storslett terminal.

Politi og ambulanse
Nordlys har ikke fått tak i daglig leder ved Bios, Jane Johansen. Ansatte som var på arbeid i går ettermiddag, henviser til henne og vil ikke fortelle hva som skjedde. Men Nordlys får opplyst av personer som var i sentrum under nyttårsfeiringen, at en ambulanse kom og hentet jenta som skal ha blitt voldtatt.

Voldtekten på Storslett er den første som er anmeldt i Troms politidistrikt i år. Den siste halvannen måneden er tre voldtekter anmeldt i Tromsø. To av dem er oppklart.

Les flere saker i Nordlys

Reklame

Halv pris på bestselgere hos Oakley