- Unngå dyp utringning

Foto: Silje Bjørnstad (Nettavisen)

Få tips om hva du bør tenke på når det gjelder bryllupsantrekket.

01.07.10 20:47

GRÜNERLØKKA(OSLO): Sommeren er høysesong for bryllup.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Tenk på tidspunktet
Side2 har møtt eieren av butikken Eden Brud & Festkjoler Hege Brenden. Hun vet det siste om brudekjole-trendene og hva du som gjest bør unngå når det gjelder festantrekket.

- Les hva som står i invitasjonen, sier Hege.

- Tenk over hva slags type bryllup du skal i. Er det veldig formelt, lite og privat, sommer eller vinter, galla og så videre.

For det finnes nemlig «regler» på hva du kan gå i når det gjelder ulike bryllup. En god huskeregel er desto senere vielsen og bryllupsfesten er, desto mer formelt og penere kledd bør gjestene være.

- Er det et ettermiddagsbryllup så er det lang kjole for kvinnene som gjelder. Menn bør hvert fall unngå lyse dresser, og en smoking er uansett en god investering som du kan bruke ved senere anledninger, forklarer eksperten.

Dette kan du velge
Ellers så har både kvinner og menn flere valg når det gjelder antrekket.

- Menn bør velge smoking, sjakett, kjole og hvitt og for eksempel gallauniformen fra Forsvaret kan også brukes. Men tenk alltid over hva slags type bryllup du skal i og hvor formelt det vil være, råder Hege.

Hos de kvinnelige gjestene er nok kjoler det mest populære, men du kan også velge todelt. Nå på sommerstid er det farger som rosa, syrinlilla og lyseblått som er de mest populære kjolefargene for jentene. Du kan også ha en kjole med mønster eller en sommerkjole.

- Det er ikke feil å velge for eksempel et pent skjørt med en søt bluse dersom det skal være et enkelt bryllup hvor brudeparet har invitert til sommerfest. Men unngå for all del dype utringninger og høy splitt, sier Hege.

- Du kan gjerne velge print eller mønster, men ikke velg en kjole med dyreprint. En flott sommerkjole er også et alternativ på denne årstiden. Og jeg mener at man skal ha en kjole som dekker knærne. Du kan alltid også selvfølgelig velge å gå i nasjonaldrakt, fortsetter hun.

En annen viktig ting å tenke på er partneren. Det spiller ingen rolle hvor flott kjole eller dress du har hvis det blir totalt mismatch.

Tilbehør
Kvinner har mange alternativer når det gjelder sko. En grunnleggende regel er «pene sko». Om dette er sandaler, sko med høye hæler eller noen søte ankelboots velger du selv.

- Husk for all del på å ha velstelte føtter om du velger åpne sko! sier Hege.

Du kan gjerne velge store smykker og flotte hengende øredobber. Hege sier også at jentene bør tenke på frisyren:

- Sett opp håret eller krøll det! Gjør noe med det i alle fall. Vis at du har pyntet deg og sett gjerne i noen flotte hår-smykker i håret.

Enkelt sagt så må du kle deg pent når du skal være gjest i et bryllup.

- Det er livets store festdag! Det er ikke en vanlig kveld ute på byen. Ikke dukk opp i jeans, men kle deg pent og viktigst av alt vis respekt for brudeparet, råder Hege.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Silje Bjørnstad

Brudekjoletrender
Hege kan fortelle at det blant annet er chiffon, blonder, tyll, silke og smale draperinger som preger brudekjolene i år.

- Det er mye greskinspirert i kjolene nå. Uansett så vil det alltid være populært med de klassiske kjolene med A-linjede skjørt og som går tvers over. Dette vil også gjelde for brudekjole-trenden i 2011, men det vil nok komme flere kjoler med one-shoulder, forklarer hun.

LES OGSÅ: Slik blir høstmoten.

HUSK:
- Les invitasjonen. Når på døgnet skal vielsen og festen være, og hva slags type bryllup er det?
- Match partnerens antrekk
- Vakre og velstelte føtter om har åpne sko
- Vis respekt for brudeparet og deres store dag
- Dekk til skuldrene i kirken med for eksempel et sjal.

NEI
- Antrekk i sort eller rødt.
- Antrekk i lyse champagnefarger og hvitt
- Dype utrigninger
- Høy splitt
- Dyreprint

JA
- Kjoler som dekker knærne
- Todelt pent antrekk dersom det står «sommerantrekk/pent» i invitasjon
- Nasjonaldrakt
- Sjakett - Smoking - Mørk dress - Kjole og hvitt - Gallauniform
- Pene sko

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

3454

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Antrekk Bryllup

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag