RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Unntakstilstand på veiene

Dette danske vogntoget har ført til full stans i trafikken på fylkesvei 17 ved Åseli.
Dette danske vogntoget har ført til full stans i trafikken på fylkesvei 17 ved Åseli. Foto: Sverre Solbakken (PRIVAT)
Sist oppdatert:
Underkjølt regn skapte svært vanskelige kjøreforhold i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag. Såpeglatte veier også i Nordland.

Det har oppstått lange køer i begge retninger etter at et dansk vogntog har sperret fylkesvei 17 og meid ned en kraftstolpe ved Åseli sør for Saltstraumen i Nordland, skriver Avisa Nordland.

Veien er fullstendig stengt i begge kjøreretninger, og det vil den være i mange timer framover. Klokka 11.00 fredag ble det antydet at veien kunne bli sperret i fire til seks timer.

- Vi venter nå på at det skal komme fagfolk og eventuelt koble fra strømmen i kraftlinjen. Deretter skal folk fra Nordlandskrana løfte vogntoget opp fra autovernet og få det tilbake på veien, melder Torben Westgård i Salten politidistrikt som befinner seg på stedet.

Glatt i Finnmark
Også i Finnmark meldes det om problemer på veiene. Ras og uvær fører til flere stengte veier og kolonnekjøring, melder Finnmark Dagblad.

Finnmarken melder at 20 veier skal være stengt på grunn av uvær. Se oversikten her.

Veimester Allan Lorentzen i Mesta forteller at E-10 mellom Kåkern og Finnbyen i Fredvang, Lofoten, er stengt på grunn av to ras, melder Lofot Tidende.

- Det jeg har sett er 1,5 - 2 meter høyt. Det blir ikke åpnet foreløpig. Vi skal ha ei ny vurdering klokka 12, sier Lorentzen.

Det skal ikke være biler som er tatt av raset, ifølge Lorentzen.

- Unntakstilstand
- Fredag morgen begynner ting å bli bedre på hovedveiene i Sør-Trøndelag, mens det fortsatt er problemer på en del mindre veier. Det har nesten vært unntakstilstand på veiene siden vi fikk væromslaget torsdag kveld fra veldig kaldt til veldig varmt med nedbør, sier operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen klokka 08.30.

Han opplyser at det ikke er meldt om alvorlige hendelser, men mange måtte sette igjen bilen og opplevde å måtte vente i inntil fire timer før de kom seg videre, ifølge politiet.

- Det har gått i ett her når det gjelder problemer på veiene siden i går kveld, sier Kyllo.

Ifølge adressa.no. sto bilister i kø på E6 mellom Trondheim og Stjørdal i nesten seks timer. Klokka 05 kom det melding om at trafikken endelig hadde løst seg opp.

En buss og en trailer som sto fast i nordgående retning på E6 mellom Vikhammer og Hommelvik var én av flaskehalsene.

Statens vegvesen melder om underkjølt regn og speilblanke veier i hele Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag. Mesta har mannskap ute, men det tar tid å strø.

Trafikkmeldingene fra Statens vegvesen fredag morgen forteller om «glatt og isdekke», «fare for glatte partier» og «tynn is» på flere hovedveier i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

Se trafikkmeldinger for Møre og Romsdal her

Se trafikkmeldinger for Sør-Trøndelag her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere