RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- UPC gir kundene ekstraregning

Det legges ingen fingre i mellom i den harde konkurransen som pågår i mobilmarkedet i dag. Sist ut er Chess-sjef Idar Vollvik som beskylder UPC for å gi sine kunder en ekstraregning dersom de ringer venner med Chess-abonnement.

Vollvik sier han har vansker med å tro at det er sant når fakta om prisdiskrimineringen fra UPC kommer for dagen. UPC setter opp prisen fra 1,21.pr.minutt til 1.65 pr. minutt for å ringe til Chess kunder. Samtidig setter UPC ned prisen til 1.10 pr. minutt for å ringe til mobilkunder hos Telenor, hevder Chess-sjefen.

- Dette er en sak for UPCs egne kunder. Det er også en sak for myndighetene, først og fremst Post - og Teletilsynet og Konkurransetilsynet, sier Idar Vollvik.

Direktør for strategi og samfunnskontakt i UPC, Øyvind Husby, mener Vollvik har misforstått helt.

- Ja, det er riktig at prisen har for å ringe til Chess er høyere enn for å ringe Telenor-abonnenter. Det varslet vi våre kunder om for en måned siden. Men vi har ikke satt opp prisen for å ringe Chess-abonnenter, men satt ned prisen for de av kundene våre - og det er et stort flertall - som ringer Telenor-abonneneter, sier han til TV 2 Nettavisen.

I følge Husby har Chess-sjefen ingen grunn til å føle seg diskriminert. Det er ikke bare til Chess det er dyrere å ringe, den samme prisen gjelder for også for NetCom, Sense og flere andre operatører.

- Vi har satt ned prisen for å ringe fra fasttelefon til Telenor Mobil-abonnenter med syv prosent. Årsaken er at det finnes to ulike prissystemer i dag. Vi må betale en høyere pris for å ringe til NetComs nett enn Telenors. Dersom de to blir enige om en felles pristerminering, kommer det til å bli like billig å ringe alle, svarer Husby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere