RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Upstream-artikkel "bare sprøyt", Northern-sjef

Sist oppdatert:
Adm. direktør i oljeselskapet Northern Oil karakteriserer innholdet i en artikkel fra bransjeavisen Upstream som bare sprøyt. Artikkelen ga store fall for Northern-aksjen tross klare feil i innholdet
Les også: Northern Oil rokkes av mulig produksjonsfall(Ny)

Mandag formiddag falt kursen i John Fredriksens oljeselskapet Northern Oil dramatisk etter at en artikkel fra bransjeavisen Upstream begynte å sirkulere i markedet. Ifølge artikkelen skulle blant annet produksjonen på Northern Oils oljefeltet Coral utenfor Brasil viser en raskt fallende tendens.

- Det som står i artikkelen er bare sprøyt. Jeg skal ned til Petrobras nå, og dersom det er noen der som har sagt dette er jeg meget overrasket, sier adm. direktør John M. Dahlen i Northern Oil til iMarkedet sent i ettermiddag.

Dahlen landet i Rio de Janeiro ved 14-tiden norsk tid mandag, og kjente ikke på det tidspunktet til artikkelen fra Upstream.

Artikkelen fra Upstream sto på trykk fredag, men siden Northern Oil kun var nevnt ved sitt datterselskap Naftex, ble den ikke oppdaget av markedet. Det gjorde den imidlertid mandag, og kursen var en periode ned over 22 prosent på grunn av artikkelen som viste seg, slik iMarkedet påpekte mandag ettermiddag, å være full av feil og uklarheter.

En tydelig irritert Dahlen ramser opp en rekke feil i artikkelen som han mener er en store sammenblanding av både feil og misforståelser. Blant annet ser det ut til at artikkelforfatteren sammenblandet en rekke fakta rundt feltene på blokk BS-3. spesielt det sydlige Caravela-Sul-funnet og Coral.

- Vi har blant annet aldri sagt noe om volumet i produksjonen, sier Dahlen.

Han peker videre på at en dobling av produksjonen til 40.000 fat pr. dag ved tilkobling av Estrela do Mar-feltet, ikke har vært aktuell siden kapasiteten på produksjonsenheten kun er 20.000 fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere