RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uredelig spill fra forsvarssjefen

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Bodøs ordfører Ole Hjartøy mener forsvarssjefens begrunnelser for at Bodø er uegnet som framtidig kampflybase er meningsløse.

- Vi har vært kjent med signalene i innholdet i før, men nå er det mer spisset retorikk mot Bodø som valg av ny kampflybase, sier Bodø-ordfører Ole Hjartøy til Avisa Nordland.

Torsdag overleverte forsvarssjef Harald Sunde rapporten «Fagmilitære råd» til forsvarsminister Espen Barth Eide. Her anbefales ny kampflybase etablert på Ørland.

Se kortversjonen av rapporten her

- Vokser for fort
Begrunnelsen fra forsvarssjefen er blant annet at Bodø deler områder med en by med sivilbefolkning, noe man slipper på Ørland.

- Bodø vokser for fort. Det blir for mange innbyggere, hus og bygninger. Ved å legge en base hit har man veldig få utviklingsmuligheter i fremtiden, sa Sunde på pressekonferansen torsdag. Han stilte spørsmål om det var fornuftig og forsvarlig å investere alle disse pengene i en kampflybase som deler området med en by - og at det ville begrense videreutviklingen av Forsvarets kapasitet.

Mer om forsvarssjefens konklusjoner og reaksjonene på dem

- Bodø uegnet som base

- Sunde tør ikke gjøre jobben sin

- Nettopp det at Bodø er en by, vil være viktig for videre utviklingsmuligheter for Forsvaret, samt at det vil være militærstrategisk viktig, sier Ole Hjartøy.

- Dette er meningsløse påstander, sier Bodø-ordføreren.

- Og når det gjelder kostnader for ny rullebane, så er dette noe som må gjøres uansett, påpeker han.

- Uredelig spill i sluttfasen
Det som tidligere har vært Bodøs trumfkort, er nå snudd til det negative og brukes mot Bodø som valg av framtidig kampflybase.

Dette er noe Bodøs ordfører reagerer sterkt på.

- Dette er ikke noe som har vært inne i konsekvensanalysen for kampflyvalget tidligere, men er nå de siste månedene brukt på en helt annen måte. Og det mener jeg er nærmest et uredelig spill i sluttfasen, sier Ole Hjartøy ifølge an.no.

Les flere saker i Avisa Nordland her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere