RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julian Assange har  i snart fem år holdt til i Ecuadors ambassade i London.
Julian Assange har  i snart fem år holdt til i Ecuadors ambassade i London. (Reuters/NTB scanpix)

- USA forbereder siktelse mot WikiLeaks-grunnlegger

Amerikanske myndigheter har forberedt en siktelse mot WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange med tanke på å pågripe ham, opplyser kilder til CNN.

Påtalemyndigheten har slitt med å avgjøre hvorvidt grunnlovens ytringsfrihetsparagraf beskytter Assange fra rettsforfølgelse, men den har nå funnet en måte å gå videre på, sier kilder som kjenner til saken til kanalen.

Justisdepartementet har etterforsket Assange og WikiLeaks siden 2010, da nettstedet fikk stor oppmerksomhet for lekkasjen av tusenvis av dokumenter fra etterretningsanalytikeren nå kjent som Chelsea Manning. Manning ble fengslet for sin rolle i saken, men i januar forkortet president Barack Obama den 35-årige fengselsstraffen, og hun vil nå slippe ut i mai.

Assange har på sin side holdt til i Ecuadors ambassade i London siden juni 2012 for å unngå utlevering til Sverige, hvor han er anklaget for voldtekt. Han sier han frykter at han utleveres til USA etter en eventuell utlevering til Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere