*Nettavisen* Nyheter.

- USA planlegger et tredagers angrep mot Syria

Fem krigsskip står klare.

08.09.13 13:04

USA legger planer for et tre dager langt angrep mot Syria, noe som er lengre enn hva man først hadde forestilt seg, skriver Los Angeles Times.

To ikke navngitte amerikanske offiserer sier til avisen at Det hvite hus har bedt om en lengre liste over bombemål enn de 50 som allerede er plukket ut. Planen skal være å gjennomføre en lang rekke rakettangrep, som så vil bli etterfulgt av nye angrep mot mål som enten ikke ble truffet eller som ikke ble ødelagt av de første rakettene.

At det nå planlegges for et tre dager langt angrep reflekterer ifølge avisen at Det hvite hus og Pentagon mener det må kraftigere skyts til for å gjøre selv minimal skade på styrkene til president Bashar al-Assad.

Fem amerikanske krigsskip befinner seg nå i det østlige Middelhavet. De kan brukes til å skyte ut kryssraketter og luft til bakke-raketter mot Syria på lang avstand uten at syrisk luftvåpen har mulighet til å slå tilbake.

Men nå vurderer amerikanske myndigheter også å ta i bruk bombefly fra luftforsvaret, ifølge avisen.

Syria er også innen rekkevidde for en hangarskipsgruppe som befinner seg i Rødehavet, og som også kan skyte ut kryssraketter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.