RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- USA sprekker, men norske aksjer er billige

Sist oppdatert:
Det er sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities som mener at drømmen om Amerika sprekker. Norske aksjer mener han imidlertid er råbillige
USA-markedet skal fortsatt ned, men norske aksjer har ikke vært billigere siden 1983, mener Andreassen, ifølge Dagens Næringsliv

– Det er et ekstremt stort dilemma om vi skal anbefale kjøp eller salg av aksjer i dag. Nedturen vi ser nå er et resultat av at drømmen om Amerika sprekker. Men det er store forskjeller mellom USA og Norge. Etter alle målemetoder er norske aksjer råbillige nå, men vi kan likevel ha mer trøbbel i vente, sier Andreassen.

Og han fortsetter:

– Har du ikke råd til et fall på 20 prosent, bør du aldri kjøpe aksjer. Men slik det er nå, er oppsiden veldig stor og nedsiden liten. Normalt ville en dobling ta drøyt et år nå, men fordi det er så mye uggent i verdensøkonomien kan det ta opptil tre til fire år. Det er utviklingen i USA som bestemmer, sier Andreassen.

Andreassen mener at det amerikanske folket fortsatt låner for mye og at det er usunt at landet fortsatt øker utenlandsgjelden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere