RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- USA stasjonerer tungt luftvern og F-16-fly i Jordan

Washington (NTB-AFP-Reuters): USA vil beholde jagerfly og luftvernmissiler i Syrias naboland Jordan, ifølge en kilde i det amerikanske forsvaret.

Flyene og Patriot-missilene vil bli værende i Jordan etter at en felles militærøvelse i landet avsluttes denne måneden, opplyser kilden til nyhetsbyrået AFP.

Etter konsultasjoner med jordanske myndigheter har USA også bestemt at soldater fra det amerikanske marinekorpset skal oppholde seg utenfor Jordans kyst i amfibiefartøy. Et slikt skip gjør det mulig å transportere soldatene inn til land raskt, enten med helikopter eller i landingsfartøyer på vannet.

Patriot-missiler er den amerikanske hærens viktigste antiluftskyts, og kan både brukes til å skyte ned fly og missiler. F-16-flyene som USA vil stasjonere i Jordan, kan både brukes til å bekjempe fly i luften og til å bombe mål på bakken.

USA har for øyeblikket 5.000 soldater i Jordan for å delta i en ni dager lang øvelse der det trenes på luftvern, krisehjelp og humanitær bistand, skriver Foreign Policy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere