RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- USA trekker seg ut for tidlig

Foto: THAIER AL-SUDANI (Reuters)
Sist oppdatert:
Irakisk militærtopp mener landet ikke er i stand til å overta kontrollen før om ti år.

Generalløytnant Babaker Zebari mener USAs planlagte tilbaketrekning fra Irak er altfor tidlig, og at irakiske styrker ikke vil være klare til å ta over kontrollen før om ti år, melder BBC.

USA har mål om å trekke ut samtlige styrker innen utgangen av 2011. Det er 60.000 amerikanske soldater i det krigsherjede landet, men nedtrappingen vil starte allerede i slutten av august. Om lag 50.000 forblir i landet fram til utgangen av 2011 for å beskytte amerikanske interesser.

Problemer etter 2011
- På det nåværende tidspunktet går tilbaketrekningen greit, men det er fordi de fortsatt er her. Men problemene vil først oppstå etter 2011, sier Zebari under en forsvarskonferanse i Bagdad.

- Politikerne må finne andre måter til å fylle tomrommet etter 2011. Hvis jeg ble spurt om tilbaketrekningen, så ville jeg ha sagt til politikerne: den amerikanske hæren må bli værende fram til den irakiske hæren er helt klar i 2020, sier han.

Mindre vold
Voldelighetene i Irak er redusert betraktelig etter høydepunktet i 2006 og 2007, men fortsatt blir mange sivile drept i ulike angrep. Tallet på drepte sivile steg kraftig i juli måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest