RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- USA vil ta imot 10.000 syrere neste år

President Barack Obama og utenriksminister John Kerry. Obama vil at USA tar imot minst 10.000 syriske flyktninger neste år.
President Barack Obama og utenriksminister John Kerry. Obama vil at USA tar imot minst 10.000 syriske flyktninger neste år. Foto: Kevin Lamarque (Reuters)
Sist oppdatert:
President Barack Obama sier USA neste år vil ta imot minst 10.000 flyktninger fra Syria, opplyser Det hvite hus.

- Antallet gjenspeiler en betydelig opptrapping av USAs forpliktelser til å ta imot syriske flyktninger og muligheten for å tilby dem det aller nødvendigste, sier Josh Earnest, talsmann for Det hvite hus.

Siden starten på borgerkrigen i Syria i 2011 har USA tatt imot 1.500 flyktninger. Ytterligere 300 kommer i oktober, men USA er blitt kritisert for å ikke handle raskt nok.

Earnest opplyste på en pressekonferanse torsdag at Obama har gitt administrasjonen sin ordre om å begynne på forberedelsene til å ta imot minimum 10.000 syriske flyktninger. Earnest la til at sikkerhetsspørsmål vil ha høy prioritert når flyktningene kommer til USA.

Talsmannen understreket også at Kongressen må vedta betydelige bevilgninger for at USA skal kunne ta imot flyktningene.

Onsdag kveld sa Obama at USA har et moralsk ansvar for å bidra i EUs flyktningspørsmål. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere