RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Usedvanlig brutalt og uforståelig

Foto: Ole Tommy Pedersen (Scanpix)
Sist oppdatert:
35 år gammel mann skutt og drept da han skulle ta en taxi på Bislett.

- Slik det fremstår nå er det en helt vanlig ung norsk mann på vei i Oslos gater som blir skutt ned og drept, sier politioverbetjent Grethe Lien Metlid på en pressekonferanse om drapet på Bislett i Oslo i natt.

Metlid karakteriserer drapet som svært brutalt.

- Sånn sett er det en usedvanlig brutal sak. Det er nesten litt uforståelig også det som har skjedd på stedet, sier hun.

LES OGSÅ: Mann skutt i hodet utenfor pub - døde i natt

Har du et tips om saken? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no

Skulle ta taxi
Politiet har satt i gang full drapsetterforskning etter at en 35 år gammel mann ble skutt i hodet på en drosjeholdeplass ved Pilestredet 73 på Bislett ved 01-tiden natt til lørdag. Mannen døde senere av skadene.

- Han hadde vært ute i jobbsammenheng med kamerater på en fest på fredagen, og var på vei fra Majorstua i retning mot Bislett sammen med to kamerater. De ønsket å gå videre til et annet sted, og gikk mot Bislett for å få tak i en taxi, forteller Metlid.

- Når de kommer til taxi-holdeplassen kommer de i kontakt med to biler, og relativt fort går dette før avdøde blir skutt på stedet. Denne personen som skyter ham, er en person som er knyttet til en av disse bilene, sier hun videre.

Etter skytingen kjører de to bilene raskt fra stedet, oppover Pilestredet mot Majorstua.

- Disse bilene og disse personene er selvfølgelig de vi jakter på nå, sier Metlid, som påpeker at bilene ikke var drosjer.

- Ingen relasjon
Metlid sier det ikke er noen relasjon mellom offeret og gjerningspersonen.

- Det er ikke noen relasjon mellom han som er skutt og drept og disse personene. Dette er en kontakt som oppstår der og da, og som resulterer i denne skytingen, sier Metlid.

Så langt er ingen pågrepet eller siktet for drapet.

Ber vitner ta kontakt
Den ene bilen beskrives som mørk - den andre lys - og politiet ber nå om hjelp fra publikum.

- Vi vet at det er mange vitner som befant seg blant annet på den drosjeholdeplassen som vi ikke har fått kontakt med. Så de som befant seg i nærheten av Bislett og i området da det skjedde, må ta kontakt med politiet, sier Metlid.

- Det er veldig viktig for den videre etterforskningen at de som vet noe bidrar. Vi henstiller også personer som kan ha tatt bilder eller videoer om å ta kontakt. Dette er veldig viktig og av stor betydning for oss, sier hun.

Personene i bilen skal være av asiatisk opprinnelse, og ha halvlangt hår.

Slik beskriver politiet den mulige gjerningsmannen:

Mann, 20-30 år, asiatisk/fillipinsk utseende, iført en hvit overdel, sort langt bakovergredd hår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere