- Usmakelig sprøyte-humor

Opprørt etter narkospøk.

17.08.09 20:23

Under gårsdagens kamp mellom Vålerenga og Lillestrøm på Ullevaal Stadion dro Kanarifansen opp et banner som viste et lite barn med en ølflaske i ene hånda og en sprøyte i armen. Dette provoserer leder av Miniklanen, Kari Helstad.

- Vi som jobber i Miniklanen jobber mot å bruke fingeren og stygge sanger. Vi jobber for et positivt supportermiljø og samarbeider godt med Klanen. Klanen har en egen sjargong, men i Miniklanen jobber vi mot å bruke sterke ord og uttrykk på stadion. Det er egentlig det motsatte Kanarifansen gjør her, sier Helstad.

- Jeg synes det blir feil når voksne står rundt og ler og holder opp banneret. Det er ikke sånn vi ønsker å oppdra våre unge supportere.

Føler seg truet?

Miniklanen har nå 700 medlemmer og det kommer mellom 150 og 300 medlemmer på hver hjemmekamp. Miniklanen har blitt et fint innslag på Vålerengas hjemmekamper og de skaper god stemning fra sin seksjon.

- Vi er stolte av jobben vi har gjort med Miniklanen og synes det er veldig morsomt at så mange er med. Dette er fremtidens supportere, sier Helstad.

- I 2005 hadde Miniklanen et banner som viste en fiktiv karakter, en død fugl. I etterkant av dette har vi lagt ned forbud mot å lage egne bannere for våre medlemmer, slik at vi ikke skal assosieres med lite hyggelig bildebruk. Allikevel synes jeg det er stor forskjell på det og det å vise et lite barn med en sprøyte i armen og ølflaske i hånda. Ikke klarer jeg å forstå budskapet fra Lillestrøms supportere heller.

- Jeg synes det er spesielt at voksne supportere av Lillestrøm lar seg provosere av barn fra seks år og oppover. Kanskje Kanarifansen føler seg truet og sunget ut av 150 til 300 små barn? spør hun retorisk.

Begeret rant over med årets banner, men også i fjor opplevde Helstad mindre sympatisk oppførsel fra voksne Kanarifans.

- I fjor stod flere av supporterne til Lillestrøm og kastet gjenstander mot Miniklanen med hensikt å treffe barna. Jeg prøvde å få dialog med Kanarifansen via e-post for å ta opp problemet, men de ignorerte oss og svarte aldri.

- Jeg synes hele greia med årets banner, kasting av gjenstander og ignorering er usmakelig oppførsel. De går inn for å ødelegge for barna på stadion, og det bidrar ikke akkurat til at foreldre ønsker å sende barna sine på fotballkamp, avslutter Helstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag