RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ut med Tandberg

Sist oppdatert:
Terra Fonds velger en litt mer defensiv anbefalt aksjeportefølje denne uken
Meglerhuset jekker ut Tandberg og tar inn Kenor.

- Vi frykter en negativ uke for markedet og velger dermed å gjøre porteføljen mer defensiv. Ut går Tandberg mens Kenor kommer inn. Vi er fortsatt positive til prisingen av Tandberg, men ønsker ikke å ta for høy risiko i uken som kommer, skriver Terra.

Terra skriver videre at de ikke har tatt ut Tomra av porteføljen. Dette til tross for den negative meldingen om pant fra Tyskland.

- Tomra-aksjen ble tatt inn på forventninger om at executive committee skulle fatte en beslutning vedrørende pantesystemet i Tyskland som gikk i Tomras favør. I helgen fikk vi imidlertid meldingen om at komiteèn i stedet har besluttet å innføre et annet system, basert på en annen teknologi enn hva Tomra leverer pr. i dag. Dette er naturlig nok svært negativ, skriver Terra.

Meglerhuset mener at Tomra-aksjen er verdt rundt 35 kroner uten salg av automater til engangsemballasje i det tyske markedet. Terra forventer dessuten at Tomra vil greie å tilpasse seg det nye systemet, og således få noe salg. Dette gjør at aksjen pr. i dag har en grei oppside, selv med svært moderate forventninger til Tyskland, heter det fra Terra.

Slik er denne ukens portefølje:

Orkla
DnB
Statoil
BN-Bank
Amersham
Kenor
Tomra

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere