*Nettavisen* Nyheter.

- Utelukkende positivt

Foto: (Scanpix/Montasje)

«Karusellen Berit Kjøll», skrev Trygve Hegnar. Nå skal de få Hurtigruten på rett kjøl.

20.11.09 14:23

I forrige uke kjøpte Trygve Hegnar (66) seg opp som største eier i vårt nasjonale klenodium - med en eierandel på cirka 20 prosent.

Torsdag ble Hegnar valgt som ny styreleder. Rundt styrebordet sitter også Berit Kjøll.

Hegnar omtalte i en lederartikkel 4. april Akers salg av eierandeler til Aker Solutions som et møte mellom «verdens beste selger og karusellen Berit Kjøll».

Han omtalte hennes merittliste slik:

«Kjøll har mest erfaring fra norsk reiseliv, som tidligere sjef for Tusenfryd AS, sjef for Flytoget AS, sjef for Kilroy Travels AS og med styreverv i SAS (går dårlig) og Hurtigruten (går dårlig)».

Dette tar Kjøll med knusende ro:

- Jeg synes det er utelukkende positivt at Trygve Hegnar går inn i Hurtigruten og ser frem til et godt samarbeid, sier styremedlem Berit Kjøll til Nettavisen.

Det nye styret i Hurtigruten ASA ser dermed slik ut:

*Styreleder Trygve Hegnar
*Nestleder Per Heidenreich
*Styremedlem Helene Anker Jebsen
*Styremedlem Berit Kjøll
*Styremedlem Merete Kristiansen
*Styremedlem Olaf Larsen
*Styremedlem Anton Abrahamsen
*Styremedlem Rigmor Sand

- Stort potensial
Hurtigruten ASA er et børsnotert konsern basert i Norge, med samlet årlig omsetning på rundt 2,5 milliarder kroner og cirka 1.800 faste ansatte.

Selskapet driver Hurtigruten og har en ledende posisjon innen norsk reiseliv.

- Jeg har fulgt selskapet lenge, men bestemte meg ikke for å kjøpe før i forrige uke. Hurtigruten er et spennende selskap med stort potensial. Jeg har tro på den strategien som er valgt, sier Trygve Hegnar i en kommentar.

Fremgang
Driften i tredje kvartal ga et overskudd før skattekostnad på 127 millioner kroner som er 67 millioner kroner bedre enn i tredje kvartal i 2008.

Hittil i år er resultatet et overskudd før skattekostnad på 151 millioner kroner mot et underskudd på 126 millioner kroner i 2008, opplyser selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.