RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: KCNA (Reuters)

- Utelukker ikke angrep på Nord-Korea

Sist oppdatert:
USA vurderer alle muligheter for å avskrekke Nord-Korea.

En amerikansk, offisiell militærtjenestemann sier USA vurderer alle muligheter for å avskrekke Nord-Korea fra å gjennomføre en ny atomvåpentest.

Nord-Korea har gjennomført to tidligere prøvesprengninger i henholdsvis 2006 og 2009.

- Ser på alle muligheter
Kommandør for Stillehavsflåten, admiral Samuel Locklear, sier amerikanerne har en rekke alternativer å vurdere.

- Jeg mener det ikke er hensiktsmessig å kommentere hvordan vi vil forfølge framtidige militæraksjoner, men jeg kan fortelle at innad i alliansen, så ser vi stadig på alle muligheter, svarer han til Reuters på spørsmål om det har blitt vurdert et operativt angrep på Nord-Koreas testområde.

Mislykket oppskytning
Fredag forrige uke gjennomførte nordkoreanerne en mislykket rakettoppskytning. USA og Vesten mener rakettesten var et ledd i landets atomvåpenprogram. Mens Nord-Korea selv hevder de kun skulle skyte opp en satellitt i bane rundt jorden.

FNs sikkerhetsråd fordømte rakettoppskytningen mandag, og advarer samtidig Nord-Korea om flere sanksjoner dersom de skulle gjennomføre en tredje atomtest.

Atomsamtaler
Nord-Korea skulle etter planen avslutte atomprogrammet i bytte mot nødhjelp fra USA. I tillegg skulle nordkoreanerne ta imot våpeninspektører som skulle inspisere atomfasilitetene. Men hele avtalen gikk i vasken da Nord-Korea kunngjorde at de skulle gjennomføre den omstridte rakettoppskytingen.

Samtidig har Nord-Koreas nye leder Kim Jong-un sagt at han vil styrke landets militærstyrker, som i dag utgjør 1,2 millioner soldater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere