RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utenriksministeren i Egypt går av

Foto: JOHN MACDOUGALL (AFP)
Sist oppdatert:
Egypts utenriksminister Mohammed Kamel Amr skal ha levert sin oppsigelse.

(Nettavisen/NTB): Det er det offisielle nyhetsbyrået MENA som bringer nyheten tirsdag, melder AFP.

Utenriksministeren er den siste i rekken av høytstående, egyptiske ministere som går av etter at millioner av egyptere har tatt ut i gatene med krav om president Mohamed Mursis avgang.

President Mursi har fått en advarsel fra hæren om at de vil gripe inn dersom han ikke har løst landets politiske krise innen 48 timer. Men presidenten har avvist ultimatumet.

USAs president Barack Obama har ringt sin egyptiske kollega Mohammed Mursi for å uttrykke bekymring over situasjonen i Egypt.

Obama sier han støtter arbeidet for demokrati i landet. Men ifølge Det hvite hus understreket Obama i samtalen tirsdag at han ikke tar parti for noen av de rivaliserende politiske gruppene i Egypt.

Krisen kan bare løses gjennom en politisk prosess, framholdt han.

Forsoning
Obama oppmuntret Mursi til å ta skritt som viser at han er lydhør overfor bekymringene som demonstranter i Kairo gir uttrykk for.

Ifølge egyptiske medier er Mursi fast bestemt på å fortsette med sin plan for nasjonal forsoning.

- Demokrati handler om mer enn valg. Det handler også om å sørge for at alle egypteres stemmer blir hørt, og at regjeringen representerer alle egyptere, blant dem de mange som demonstrerer i ulike deler av landet, sier Det hvite hus i en kunngjøring tirsdag.

Bekymring
Obama gjentok sin bekymring over meldinger om voldshandlinger under demonstrasjonene i Egypt. Han pekte spesielt på at kvinner skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep, og ba Mursi gi sine tilhengere klar beskjed om at ingen form for vold kan godtas.

Obama ringte Mursi etter at hæren i Egypt mandag advarte den egyptiske presidenten om at den vil gripe inn, hvis ikke den politiske krisen ble løst innen 48 timer fra da.

En talsmann for hæren sier hensikten med advarselen var å skape forsoning mellom partene i den politiske striden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere