RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utrolig deilig seier

Sist oppdatert:
ÅRÅSEN STADION (vif.no): Vålerenga lagde kanarislakt av Lillestrøm på Åråsen søndag og stemningen i garderoben etter kampen var naturlig nok helt på toppnivå. Matchvinner Moa synes det var utrolig å score foran Klanen. Se flere reaksjoner på VIF TV

Mohammed Abdellaoue spilte en stor kamp på Åråsen og var et konstant uromoment for Lillestrøms forsvar som var på hæla hele kampen gjennom.

- Dette var en utrolig deilig seier. Jeg veit hvor mye denne seieren betyr for fansen vår og det var utrolig deilig å score foran Klanen, sier Moa til vif.no etter kampen.

- Vi hevet oss noen hakk fra kampen mot Tromsø og i dag hadde vi virkelig lyst å vinne. Det synes jeg også vi viste med all tydelighet. Dette var bare herlig.

Moa spilte sin første offisielle kamp fra start for Vålerenga og scoret to mål etter at han sannsynligvis skulle hatt straffe tidlig i andre omgang.

- Jeg synes vi var mye bedre enn Lillestrøm og vi kriget tilbake. Vi vant dueller og var rolige når vi fikk ballen ned på bakken slik vi ønsket. Vi turte rett og slett å spille vårt eget spill, sier han om kampen.

Neste helg venter Rosenborg på Ullevaal Stadion, et lag som står med tre poeng på sesongens tre første kamper.

- Det er ingen enkle kamper i Tippeligaen men nå skal vi trene godt den neste uka. Neste søndag skal vi fortsette som i dag. Vi må være offensive i hodet slik vi var det foran denne kampen, da kan det bli bra, avslutter dagens mann på Åråsen.

- Lillestrøm falt sammen
Freddy dos Santos har vært med på å slå Lillestrøm på Åråsen før og har også vært med å tape mot samme lag. Av dagens Vålerenga-spillere vet han bedre enn de fleste hva disse kampene betyr.

- Det er lenge siden jeg har hatt det så kult her opp på Åråsen selv om vi vant her i fjor også. Jeg tror vi må tilbake til når vi slo dem 11-10 på straffer i cupen for mange år siden, sier en smørblid dos Santos til vif.no etter kampen.

- Dette var bare utrolig deilig. Jeg føler Lillestrøm faller sammen etter vårt første mål og de var egentlig aldri noen trussel.

Alle Vålerengas mål kom på dødball mot et lag som historisk sett er gode på dødballer begge veier på banen.

- Vi vet at dette er en av de tøffeste bortekampene i løpet av sesongen. Vi stod i mot i starten og kontrollerte helt etter pausen. Utover kampen synes jeg vi blir bedre og bedre offensivt og vi spiller på oss selvtillitt.

- Bakover er vi gode og midtstopperne våre er jo utrolige og vinner de fleste duellene. Vi fikk også stoppa kantene til Lillestrøm og hadde god kontroll defensivt. Samtidig er det litt utypisk at det er vi som er farligst på dødball når vi møter Lillestrøm.

Alle seiere er like viktige men med en rekordjevn start på Tippeligaen og store forventninger til Vålerenga smakte det nok ekstra godt med tre poeng på Åråsen.

- Det gjør utrolig godt å vinne denne kampen og det gir oss nok litt ekstra ro inn mot neste kamp. Hadde vi tapt i dag ville det nok blitt en del press på oss, avslutter dos Santos.

Kokte litt for Wæhler
Midtstopper Kjetil Wæhler og makker Dan Thomassen spilte en stor kamp mot Lillestrøm og vant det meste av duellene som kom deres vei.

- Jeg satt med en veldig god følelse utover kampen. Vi vant dueller i forsvar og var bra framover på banen. Jeg følte vi var litt bedre enn Lillestrøm før pause og vi bestemte oss i pausen for å gå ut å ta tak i kampen igjen. Det lykkes vi med, sier Wæhler etter kampen.

- Dette var helt klart en lagseier. Vi tar krigen som Lillestrøm legger opp til og vinner den. Vi veit hva vi møter og jeg synes det er lite plan over det Lillestrøm kommer med. Vi vinner duellene, styrer alt og står kampen helt ut.

Mot slutten av kampen fikk Wæhler et gult kort etter en opphetet situasjon med Lillestrøms Simen Brenne.

- Brenne kaster seg inn med beina først mot Troy Perkins og jeg gikk bare inn for å forsvare min egen keeper. Det går en kule varmt som det gjerne gjør i kampens hete og jeg synes det er unødvendig at jeg får gult av Terje Hauge for det.

- Nå ligger vi bra an og har fått med oss tre poeng på to vanskelige bortekamper. Det gir god selvtillitt å spille ut Lillestrøm borte og den følelsen skal vi ta med oss videre, avslutter Wæhler.

Sjekker Hæstad og Strand i morgen
Både Kristofer Hæstad og Lars Iver Strand hinket av banen i løpet av kampen på Åråsen.

- Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget nå. Vi skal se nærmere på dem i morgen og da kan vi sannsynligvis si mer om hvor alvorlige skadene er, sier fysioterapeut i Vålerenga Fotball, Morten Johansen, til vif.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere