RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utrolig klønete håndtert

Sist oppdatert:
Næringsministeren bruker Reinås og Reiten som skyteskiver for å kamuflere en elendig jobb, mener Frp.
Regjeringen vendte ryggen til Hydros styreleder. Tilbake står en nærmest handlingslammet opposisjon.

Det gikk knappe to uker fra opsjonsbomben smalt i Hydro til Jan Reinås hadde fått klare signaler fra regjeringen om at han ikke var ønsket som styreleder i selskapet. Opposisjonen på Stortinget er ikke imponert over hvordan regjeringen har håndtert saken.

- Det forteller at vi har en regjering og en næringsminister som har håndtert situasjonen på en utrolig klønete måte. For å berge seg selv har statsråden valgt Reinås og Reiten som skyteskive for å kamuflere at de har gjort en elendig jobb, sier Frps næringspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg, til NA24.

- Spilte overrasket

Han får støtte fra Høyres Jan Tore Sanner. Han mener regjeringen burde fulgt normale prosedyrer for valg av styre og styreleder. Han mener det stilles ekstra strenge krav til hvordan staten opptrer som eier.

- Det er klart at staten kan velge å uttrykke sin tillit eller mistillit til styreleder, men hvor klokt det er, er et helt annnet spørsmål, sier Sanner.

Korsberg viser til at næringsdepartementet ble orientert av Reinås om opsjonsprogrammet allerede 21. juni. Allerede da hadde de en mulighet til å finne ut av hvor stor denne gavepakken kom til å bli.

- Men da mediene skrev om disse utbetalingene valgte de å spille overrakset, sier Korsberg, som mener statsråden ikke tok denne saken på alvor da han sendte statssekretæren ut i striden.

Kan gjøre lite

Korsbergs partileder, Siv Jensen, sa i flere medier søndag kveld at det var Andersen som burde gått av, ikke Reinås. Men Korsberg innrømmer at det er lite de kan gjøre nå, midt i Stortingets ferie.

- Vi får diskutere dette litt fremover. Stortinget er jo ikke i sesjon og det er litt av problematikken her, sier Korsberg, samtidig som han godt vet at opposisjonen med mindretall i salen uansett ikke hadde hatt en sjanse til å samle tinget igjen.

Høyres Jan Tore Sanner sier de uansett kommer til å fortsette å plage næringsministeren og departement. Å kalle statsråden inn på teppet er heller ikke et alternativ med det aller første, selv om Per Kristian Foss antydet overfor NA24 tidligere denne uken at det kunne være et alternativ.

- Vi må nok vente med det til Stortinget samles igjen. I mellomtidenn plikter han å besvare brev som vi sender og vi kommer til å fortsette å bore i denne saken. Vi vil ha alle kort på bordet, sier Sanner til NA24.

Per Kristian Foss, som er medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, har allerede sendt avgårde et spørsmål til næringsministeren hvor han blant annet stilte spørsmål ved

hvorfor Nærings- og handelsdepartementet ikke så behov for en juridisk vurdering da de fikk disse opplysningene om opsjonene og størrelsen på dem i juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere