RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marius Arnesen (NRK.NO)

- Utsatte ungdommen for ekstra fare

Sist oppdatert:
NRKs bruk av helikopter på Utøya 22. juli får kritikk fra pårørende.

Marianne Bremnes, moren til en av dem som overlevde massakren på Utøya 22. juli, mener NRKs bruk av helikopter på Utøya satte liv i fare. Til VG Nett sier moren at hun har snakket med flere av de overlevende fra Nordland. De mener helikopteret lokket personer som gjemte seg fram fordi de trodde de ble reddet.

- Ungdommene våre påstår at politiet kom etter pressehelikopteret. Dersom det er riktig, har de utsatt ungdommen på øya for ekstra fare, sier Bremnes til VG. Hennes 16 år gamle datter - som hadde en rosa regnjakke - var en av dem som løp fram da helikopteret fram.

Fungerende kringkastingssjef Per Arne Kalbakk sier til VG at de først etterpå ble klar over at drapene fortsatt pågikk mens de var i lufta over Utøya. Han sier det gikk i underkant av fire minutter fra NRKs helikopter fløy inn over Utøya til beredskapstroppen var på stedet og enda et par minutter før Anders Behring Breivik ble pågrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere