RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock.com

- Utseendet splitter befolkningen

Nær 50 prosent av befolkningen bryr seg ikke om utseendet.

(SIDE2): En ny undersøkelse vitner om at utseende ikke har så mye å si likevel.

– Sjokkerende, jeg hadde forventet at i alle fall åtte av ti personer er opptatt av sitt eget utseende, sier Espen Mathisen, sjef for Bioline Norge i en pressemelding.

Prioriterer ikke eget utseende
I samarbeid med analysebyrået Respons har Bioline prøvd å finne ut hvordan den norske skjønnhetsatferden er. 45 prosent av befolkningen svarer at eget utseende ikke er noe som gis prioritet. Legger man eventuelle feilmarginer er landet delt når det gjelder skjønnhet og utseende.

- Det er fint at enkelte klarer å gi blaffen i utseendet og likevel har et godt selvbilde. Men jeg tror veldig mange føler seg bedre om de pynter seg litt foran speilet og vier litt ekstra tid til å pleie utseendet, sier Mathisen.

Viktigst blant kvinner
Ifølge pressemeldingen er det en klar forskjell mellom menn og kvinner på spørsmålet om viktigheten av utseende. Blant mennene er det 46 prosent, omtrent halvparten, som svarer at de er svært eller ganske opptatt av sitt eget utseende, mens blant kvinnene er det hele syv av ti som svarer det samme.

- Vi ser også at folk mister litt interessen for eget utseende etter hvert som de blir eldre. Blant de under 30 år svarer 66 prosent at de er opptatt av utseende sitt, mens denne andelen synker gradvis med årene og lander på 51 prosent i gruppen over 60 år, forteller Mathisen. Han ser likevel på undersøkelsen som en klar utfordring.

Handler ikke om å se ung ut
- Vi må prøve å få nordmenn til å se enda bedre ut. Det handler ikke om å se ung ut, men om å virke litt mer fresh, sier han.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere