RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utsteder fatwa på Malala (15)

Foto: HO (Afp)
Sist oppdatert:
Radikale islamister planlegger å utstede en fatwa på skolejenta som trosset Taliban.

En nyetablert islamistgruppe i Storbritannia har kunngjort at de skal utstede en fatwa på den pakistanske skolejenta Malala Yousafzai (15).

15-åringen ble skutt i hodet av Taliban i et målrettet attentat da hun var på vei til skolen i forrige måned.

Jenta har trosset Taliban ved å fremme jenters rett til utdanning i sin BBC-blogg som ble skrevet i 2009. Jenta dokumenterte også en rekke overgrep som ble begått av Taliban i Pakistan.

Beryktet moské
Det er gruppen Shariah4Pakistan som står bak planene om å utstede fatwaen på jenta.

Anjem Choudary, som er en kjent radikal imam i Storbritannia, sier fatwaen kan bli utstedt allerede 30. november under en samling ved Lal Masjid i Islamabad, som er en av Pakistans beryktede moskeer. Moskeen, også kalt den røde moské, ble stormet av pakistanske sikkerhetsstyrker i 2007 etter at Taliban hadde beleiret bygningen.

Frafall fra islam
Gruppen beskylder jenta for frafall fra islam. Selv om frafall innebærer dødsstraff i henhold til islamsk lov, så insiterer Choudary på at de ikke krever at Malala skal bli drept.

- Det er ingen som sier at vi skal dra ut sverdene våre og lete etter Malala. Dette handler om en større sak. Det handler om amerikansk og pakistansk engasjement i å ivareta britiske og amerikanske interesser, sier Choudary.

- Malala er et av spørsmålene vi vil ta opp fordi hun blir brukt som et propagandaverktøy av fiendene til muslimene, sier Choudary.

Behandles i Storbritannia
Malala ligger for tiden på et britisk sykehus i Birmingham hvor hun får behandling for skuddskadene. Britiske aviser skriver at Malala kan forbli i Storbritannia i hele to år for å gjennomgå operasjoner og rehabilitering.

Motet til jenta har rørt en hel verden, og titusener av briter har bedt den britiske regjeringen om å nominere Malala til Nobels fredspris.

Kilder: The Telegraph, Al Arabiya

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere