RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uverdig innsamlingsaksjon

- Å bli stemplet som et lokalt Afrika eller Romania, kan under ingen omstendigheter hjelpe Vardø-samfunnet, mener TV 2 Nettavisens uavhengige debattskribent, Henrik Færevåg. Er innsamlingsaksjonen til Vardø uverdig?

Jeg vet ikke hvem som har tatt initiativet til en innsamlingsaksjon for folket i Vardø til jul, men de har gjort befolkningen en bjørnetjeneste. Å bli stemplet som et lokalt Afrika eller Romania, kan under ingen omstendigheter hjelpe Vardø-samfunnet.

I Vardø bor det 2650 sjeler ca. Av de arbeidsføre er 20 prosent arbeidsledige, en stor andel er uføretrygdet eller sosialklienter (8,3 prosent i fjor).

Etter at Pomor-handelen forsvant er det bare en grunn til at det bor folk i Vardø, og det er at det er fisk - til dels mye fisk, - like utenfor. Det går også rykter om at vardøværingene ikke har noen problem med å få denne fisken på land. Skal det bli en levevei for flest mulig må den også for foredles der. Det finnes vel ingen indikasjoner på at foredlet fisk av høy kvalitet er i ferd med å gå av moten. Snarere tvert i mot.

Dersom det er statens føringer som hindrer slik virksomhet i Vardø, må en også være ærlig og fortelle at staten ikke ønsker at det skal bo folk i Vardø.

Dersom det er det private næringsliv som ikke er i stand til å opprettholde en lønnsom drift på mottakene, selv med generøse tiltak, er det best om en er realist og innser at det ikke er liv laga i Vardø.

Det siste en trenger er en Frelserarme-trailer som kommer inn hver fredag med varme klær og suppeposer.

Er du enig i denne vurderingen av Vardø? Delta i debatten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere