- Uverdige personangrep

Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg (NTB scanpix)

Flere politikere reagerer på kritikken mot fylkesrådsleder Odd Eriksen (Ap) i Nordland.

24.02.13 21:25

- Dette er storm i en vannglass, sier KrF-toppene Mona Hamnes og Arve Knutsen etter at fylkesrådsleder og tidligere statsråd Odd Eriksen er blitt beskyldt for å ha trakassert kvinnelige kolleger.

Kjenner seg ikke igjen
Mona Hamnes sier hun ikke kjenner seg igjen av beskrivelsene av Odd Eriksen. Hun peker på at hun har vært i daglige og ukentlige møter ledet av Eriksen i flere år.

3576172

- Det er en lang vei fra det å ha uttalt seg forkjært eller komme med en sleivete kommentar til å bli bedt om å gå av som fylkesrådsleder. Jeg har jo hørt andre fylkespolitikere spøke på måter som de nok ikke vil ha på trykk i en avis, sier Hamnes til Nettavisen.

- Er det da noen som er for hårsåre?

- Nei, det vil jeg ikke si. Personlig er jeg av den strenge sorten. Jeg liker ikke tullprat og sexrelatert språk. Men man må kunne forholde seg til hverandre på en ordentlig måte. I dag er det litt for lett at man går til mediene når det er noe man ikke liker. Hvis noen føler at de er blitt utsatt for trakassering, bør dette tas opp på lavest mulig nivå. Det er det som er normalt, først ansikt til ansikt med den det gjelder, og hvis det ikke hjelper; et ledd høyere opp.

- Han liker mennesker
- Vi opplever at fylkesrådsleder Odd Eriksen har samme hyggelige og oppmerksomme oppførsel mot oss alle. Vi har en fylkesrådsleder som ikke bare liker damer - han liker mennesker.

Hamnes mener angrepene mot Eriksen etter May Valles utspill i fylkestinget i desember har utviklet seg til rene personangrep.

Mona Hamnes er gruppeleder i KrF i Nordland fylkesting. Arve Knutsen er fylkesråd for næring. I en pressemelding beskriver de to KrF-politikerne Odd Eriksen som raus og omsorgsfull og en som forsøker å finne gode politiske løsninger. De to sier de reagerer med forferdelse over språkbruken i omtalen av Eriksen i media. De peker på at Eriksen har bedt om unnskyldning og beklager om det har falt ord som er sårende for noen.

- Tilgi det som trengs
- Vårt håp er at vi kan legge dette bak oss og tilgi det som trenges og tilgis og at vi gjennom behandling av de etiske retningslinjene kan få klarlagt hva som forventes av oss som folkevalgte når det gjelder språkbruk med mer, sier de to.

HER ER UTTALELSEN

«Uverdige personangrep

Angrepene på fylkesrådsleder Odd Eriksen etter May Valles utspill i fylkestinget i desember har utviklet seg til rene personangrep. Dette er uverdig for fylkespolitikere i Nordland.

Vi har jobbet sammen med Odd Eriksen i flere år og vil understreke dette:

1. Odd Eriksen er raus og omsorgsfull. Prøver å finne gode politiske løsninger. Ønsker at alle i samarbeidet skal lykkes.

2. Vi reagerer med forferdelse på språkbruken i omtale av Odd Eriksen i media. Vi mener at dette er et overgrep mot Odd Eriksen som person.

3. Han har bedt om unnskyldning og beklager om det har falt ord som er sårende for noen.

5. Vårt håp er at vi kan legge dette bak oss og tilgi det som trenges å tilgis og at vi gjennom behandling av de etiske retningslinjene kan få klarlagt hva som forventes av oss som folkevalgte når det gjelder språkbruk med mer.

6. Denne saken er så absolutt storm i et vannglass. Problemet er at det virker ødeleggende på mennesker som blir utsatt for slik hets i mediene.

7. Vi har vært i daglige og ukentlige møter ledet av Odd Eriksen i flere år. Vi opplever at fylkesrådsleder Odd Eriksen har samme hyggelige og oppmerksomme oppførsel mot oss alle. Vi har en fylkesrådsleder som ikke bare liker damer- han liker mennesker.

Mona Hamnes, gruppeleder, KrF. Arve Knutsen, fylkesråd for næring, KrF»

- Ikke slik jeg kjenner ham
Også fra SVs gruppeleder Marit Tennfjord (SV) får Eriksen gode skussmål.

- Jeg synes at det bildet vi ser i media av fylkesrådslederen, ikke stemmer med bildet slik jeg kjenner ham. Jeg satt i fylkesrådet med ham i nesten fire år, og også med May Valle. Vi hadde en blid og hyggelig tone, og det var ofte mye fleiping. Begge to bidro til den gode tonen. Jeg hadde et inntrykk av at alle trivdes og hadde det bra. At man blandet sex og politikk setter jeg et stort spørsmålstegn ved, sier Tennfjord til Avisa Nordland.

Hun sier at dersom noen mener seg trakassert, så er det rett av dem å ta det opp.

- Men de bør ta det opp der og da med den personen det gjelder. I kollegiet var tonen helt normal. Odd Eriksen har også alltid vært opptatt av likestilling, og at kvinner skal sin plass i samfunnet, i styrer og råd, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag